loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN va amagar un informe intern contrari al projecte del Teatre Romà

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 11 d'agost de 2017

L'Ajuntament de Tarragona va ocultar un informe intern emès per tots els tècnics de l'àrea de Patrimoni en el qual es mostren contraris al projecte de rehabilitació i museïtzació del Teatre Romà. Així ho ha denunciat el grup municipal d'Esquerra Republicana, en base a una informació publicada pel blog Portaenrere.cat.

Foto: circdetarragona.com

El portaveu dels republicans a Tarragona, Pau Ricomà, qualifica d’inadmissible que l'actual portaveu municipal i regidora de Patrimoni, Begoña Floria, hagi amagat un informe contrari al projecte de remodelació del Teatre Romà que van signar diversos tècnics de la casa.

Segons l'esmentat blog, en l'informe es critica durament el projecte i alhora es proposa la seva profunda reformulació. El document porta data de 5 de febrer de 2016 i està signat per l'actual director en funcions del Museu d'Història de Tarragona, Lluís Balart; per l'arqueòleg en cap de l'Ajuntament, Joan Menchón; pel tècnics Arcadi Abelló, Cristòfor Salom i Imma Teixell (aquesta última actualment arqueòloga territorial a la Generalitat). També hi ha una altra signatura que no té el nom indicat i no és identificable.

Per a Ricomà, "amagar informes tan contundents és una pràctica que desqualifica un polític" i "l’opacitat amb informació tan rellevant no es pot permetre. Si assistim a les Comissions de Patrimoni se’ns hauria d’haver informat de la seva existència".

Des d’ERC ja s’ha demanat accedir a l’esmentat informe per tal d’analitzar-lo i exigeixen explicacions a Floria. "Volem que expliqui públicament per què va amagar l’existència d’aquest informe i, d’altra banda, per què va fer cas omís de les valoracions del personal qualificat de l’àrea de Patrimoni’, explica Pau Ricomà.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar