loader
menu

CIUTAT

TGN recupera el control dels punts d'informació turística

El Circ Ciutat dilluns, 14 d'agost de 2017

Quinze mesos han estat suficients per comprovar que l'experiència no ha estat del tot positiva, i per això el Patronat de Turisme de Tarragona ha fet marxa enrere i ha decidit recuperar la gestió del servei als punts d'informació turística. Són els ubicats als Jardins del Camp de Mart, a la Rambla Nova i al carrer Major, que tenia concessionats des d'abril de l'any passat a Atlas Servicios Empresariales, filial d'Adecco.

Hi ha hagut principalment dues raons per les quals el Patronat de Turisme de Tarragona ha decidit recuperar la gestió directa i passar a seleccionar novament les persones que hi treballaran. D'una banda, "perquè tècnicament hem cregut que podríem donar un millor servei amb gent nostra"; i de l'altra, "per evitar incórrer en problemes de caire laboral"

"Ha estat un acord mutu entre Adecco i el Patronat de Turisme", explica al Circ la presidenta del Patronat, Inma Rodríguez, qui agraeix les facilitats que ha donat l'empresa per tal de rescindir el contracte que en principi havia de durar fins a final d'any i que estava pressupostat en 291.000 euros (sense IVA). La també regidora recorda que aquest servei "fa més de 10 anys que estava externalitzat", encara que l'última adjudicatària no va assumir la plantilla.

Foto: circdetarragona.com

"Hem cregut que podríem donar un millor servei amb gent nostra"

Segons Rodríguez, hi ha hagut principalment dues raons per les quals han decidit recuperar la gestió directa i passar a seleccionar novament les persones que hi treballaran, i en conseqüència, atendran als turistes i visitants. D'una banda, "perquè tècnicament hem cregut que podríem donar un millor servei amb gent nostra"; i de l'altra, "per evitar incórrer en problemes de caire laboral", justifica, tot recordant que d'aquesta manera els treballadors també tindran millors condicions laborals. "Abans era una ETT", matisa la presidenta del Patronat.

La incorporació de personal seleccionat pel propi patronat, i no a través d'una empresa temporal, es farà "quan administrativament sigui possible" i respectant sempre els terminis que es derivin del trencament amb Adecco. Ara fa uns mesos, el Patronat va readmetre a dos informadors que havien estat acomiadats per l'empresa Adecco durant la primera setmana de funcionament. Havien anat als jutjats i els van donar la raó. Rodríguez ha confirmat que un tercer treballador acomiadat per Adecco també recuperarà el seu lloc de feina.

Per tal de posar fil a l'agulla, fa dos mesos des del Patronat de Turisme es va obrir una borsa de treballadors, encara que, segons Turisme, no se'n van aconseguir els resultats esperats. Per aquest motiu, en breu es posarà en marxa una nova borsa, amb la qual ja poder nodrir la plantilla d'informadors turístics.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar