loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una volta del Circ Romà, bruta, oblidada i abandonada

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 15 d'agost de 2017

Una de les voltes del Circ Romà continua formant part d’un abocador il·legal en un solar abandonat al carrer Trinquet Vell. Es tracta d’un solar privat que fa anys que està abandonat i que acumula tot tipus de deixalles. La denúncia l'ha fet el grup municipal del PdeCAT a l'Ajuntament, qui recorda que fa un any ja va traslladar la mateixa queixa. Passat aquest temps, asseguren no entendre “l’immobilisme de l’equip de govern”, segons ha explicat el seu portaveu, Albert Abelló.

La denúncia és del PdeCAT, que també ha alertat de l'estat 'deplorable' de la pedrera Medieval de Tamarit a causa de l'incivisme i de la nul·la reacció de l'Ajuntament de TGN

Insten l'equip de govern a fer complir l'ordenança

Fotos: PdeCAT

Fotos: PdeCAT

Fotos: PdeCAT

L'espai on es troba amagada la volta del Circ és un solar privat. Fa anys que està abandonat i acumula tot tipus de deixalles. “És incomprensible que part del patrimoni històric de la nostra ciutat, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, es trobi en aquest estat d’absoluta deixadesa”, ha lamentat Abelló, que ha tornar a sol·licitar a l’equip de govern que faci complir l’ordenança i recuperi i conservi aquesta part del Circ Romà.

Dignificació de la pedrera medieval de Tamarit

El PdeCAT també ha denunciat l'abandonament d'unes altres restes històriques; en aquest cas, la pedrera Medieval de Tamarit. Pintades, brutícia, graffitis, deixadesa.... un còctel que han indignat Abelló. Per això, ha exigit a l’equip de govern (PSC-PP) que dignifiqui l'espai: “És inadmissible la desídia que desprèn aquest espai patrimonial”, i "el patrimoni històric mereix el màxim respecte i dignitat".

La pedrera d'època medieval està ubicada prop de les restes d’estructures pertanyents a l’antic poble de Tamarit i que va servir tant per la construcció del poblat com de les estructures i edificis que s’integren dins del Castell de Tamarit.

“L’estat de la pedrera és deplorable, està plena de graffitis i deixalles”, ha assegurat el portaveu del Partit Demòcrata, que ha assenyalat que “fa molts mesos que es poden veure les mateixes pintades”. “Són actes incívics davant dels quals sabem que és difícil enxampar els autors in fraganti, però és incomprensible que el monument no s’hagi netejat i perduri en un estat d’absoluta deixadesa”. “Cal intensificar les actuacions per tal d’evitar l’actual menyspreu i falta de respecte a la història, al patrimoni de la nostra ciutat”, ha manifestat el portaveu del Partit Demòcrata.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar