loader
menu

CIUTAT

Només 2 de cada 10 tarragonins esmorza de forma equilibrada

El Circ Ciutat dimecres, 16 d'agost de 2017

Tot i que l’esmorzar és un dels àpats més importants del dia, només 2 de cada 10 tarragonins esmorza de forma equilibrada seguin les recomanacions dels experts, és a dir, incloent un cereal, una fruita i un làctic. Així ho posa de manifest el “II Estudi Lidl – 5 al día sobre els Hàbits d’Esmorzar a Espanya”.

Foto: atrevia.com

Aquestes xifres, segons els experts, posen de manifest que encara queda molt camí per recórrer en matèria d’alimentació, sobretot entre els més joves. En aquesta franja d’edat, el més habitual és prendre una cafè sol o amb llet com a únic esmorzar o inclús saltar-se l’esmorzar al menys una vegada a la setmana, cosa que fan prop de la meitat dels joves tarragonins.

Tot i que 2 de cada 3 tarragonins considera que les fruites fresques haurien de ser part de l’esmorzar ideal, només el 31% les consumeixen al primer àpat del dia. Una cosa semblant passa amb els sucs naturals o hortalisses fresques: mentre que més d’un 80% creu que aquests haurien de formar part d’un esmorzar complet i equilibrat, només un 30% inclou sucs de fruita naturals i només un 6% incorpora hortalisses al seu esmorzar.

Quan parlem de nens i joves, els hàbits són pitjors. Segons l’estudi de Lidl, les fruites fresques només formen part de l’esmorzar d’un 27% dels nens a la província de Tarragona. En aquests casos, l’esmorzar està composat principalment per cereals amb llet, iogurts o formatges sencers i, només, en alguns casos, també s’inclouen sucs naturals i pa. D’altra banda, cal alertar de que el 12% dels nens a Tarragona no esmorza. Dels que si ho fan, el 27% inclou pastisseria industrial.

Habitualment, els tarragonins esmorzen sols i es preparen ells mateixos l’esmorzar entre les 6 i les 10 del matí, en el 96% dels casos a casa i el 4% fora (bar, cafeteria, oficina). El 26% ho fa veient la televisió o mentre utilitza el mòbil. En aquest últim cas, majoritàriament, joves.

‘Fórmula Desayuno’ visitarà Tarragona el 19 i 20 d'agost

La campanya itinerant ‘Fórmula Desayuno’, impulsada per l'empresa Lidl en col·laboració amb ‘5 al día’ i recolzada per un comitè d’experts en nutrició, visitarà les comarques de Tarragona des del 16 fins el 27 d’agost amb l’objectiu de conscienciar a la població de la importància d’esmorzar de forma completa i equilibrada.

Nens, adults i famílies estan convidats a visitar la unitat mòbil d’aquesta iniciativa que compta amb panells didàctics interactius desenvolupats per experts en nutrició i on es realitzen tallers sobre esmorzar saludable, per millorar els nostres hàbits alimentaris i aprendre de manera divertida. A l’exterior, també es realitzen activitats lúdiques esportives. “Fórmula Desayuno” s’instal·larà a la Vila-Seca, al Parc de la Riera del 16 al 18 d’agost; els dies 19 i 20 a la rambla de Lluís Companys de Tarragona, davant de l’institut Francesc Vidal i Barraquer.

Els dies 23 i 24 d’agost, la unitat mòbil visitarà Torredembarra i s’ubicarà als aparcaments del carrer Mañé i Flaquer. Per últim, a Cambrils des del 25 al 27 d’agost a la plaça del Pi Rodó, al Passeig Marítim.

La demarcació de Tarragona serà la vint-i-vuitena parada que realitzarà la iniciativa de Lidl, després d’iniciar el seu recorregut a Madrid el passa 23 de maig. L’objectiu de la campanya es recórrer 80 ciutats espanyoles en vull mesos i rebre la visita de 50.000 nens i famílies.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar