loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN ofega el vermouth electrònic

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 16 d'agost de 2017

Tot i que tècnicament no es pot qualificar com a prohibició, les exigències de l'Ajuntament de Tarragona, i en concret de l'àrea de Domini Públic, han provocat la suspensió del vermouth electrònic que tenia previst celebrar el dia de Sant Magí el xiringuito El Caloret, l'únic que sobreviu a la platja Llarga.

Una imatge d'un vermouth electronic a la platja Llarga de TGN. Foto: Niica Pryzt

"No diuen que no mai, però tot han estat pals a les rodes", han explicat al Circ fonts de l'establiment, que recorden que haurien pogut organitzar l'esdeveniment, però que han decidit fer marxa enrere "perquè hauria suposat assumir massa responsabilitats".

Tothom havia d'estar damunt de la tarima

D'entre les exigències per part de l'Ajuntament, n'hi ha que desafien el sentit comú; com ara que totes les persones que participessin, disfrutessin i gaudissin de la sessió de vermouth electrònic havien d'estar dalt de la tarima del xiringuito. I si alguna estava fora, damunt de la sorra, es correria perill de ser sancionat. Pot semblar surrealista, però l'ordre ha sortit des de l'Ajuntament de Tarragona. Així ho expliquen des d'El Caloret.

Les mateixes fonts recorden que per la festa del vermouth electrònic de Sant Magí de l'any passat es va demanar autorització (permisos, pla d'evacuació, assegurances...) amb tots els requisits legals per un aforament de 149 persones, tot i que després es va superar amb escreix i els van donar un toc d'alerta -"ens ho van recriminar"-asseguren. Per això, enguany s'havia sol·licitat un permís per poder tenir un aforament més ampli, tot i que "l'administració no està animada a col·laborar", lamenten.

Així ho ha denunciat el propietari d'El Caloret al Circ, perplex davant l'allau d'exigències per part de l'Ajuntament. "Abans teníem un interlocutor a Domini Públic".

Els efectes col·laterals

Els efectes col·laterals de la cancel·lació de l'acte són per als empresaris creadors de la marca "Vermouth electrònic", que just enguany celebra el seu desè aniversari. "Quan alguna cosa agafa caliu i veuen que funciona, llavors s'ho carreguen, i nosaltres no tenim cap tipus de poder" , assegura al Circ Nauzet Jonay, co fundador de Vermouth electronic, i testimoni directe de les restriccions imposades per l'Ajuntament de Tarragona, i en concret, de l'àrea de Domini Públic, amb les activitats que ells organitzen.

Nauzet Jonay i Octavi Lobo, l'altre fundador de la marca, no entenen com l'Ajuntament incompleix el que havia promès fa uns mesos quan almenys sí va dir que per festes majors sí es podrien fer vermuts musicals a les platges.

La prohibició del vermut electrònic a El Caloret s'afegeix a les que ja va rebren altres establiments de la ciutat que havien apostat pel vermouth electrònic. Ni per Sant Joan, ni per Sant Magí i segurament tampoc per Santa Tecla.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar