loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Amics de la Cercabirra cancel·len l'acte per falta d'escalfor municipal

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 17 d'agost de 2017

"Un acte que ocorre amb total normalitat a centenars de pobles i ciutats del país no es celebrarà a Tarragona, la ciutat que dorm més que mai". Aquesta és una de les moltes explicacions dels organitzadors del correbars no oficial de santa Tecla, el Cercabirra, que enguany no se celebrarà.

Una imatge del Cercabirra de l'any 2014. Foto: cedida

En un comunicat, els organitzadors de l'acte que mai ha sortit, per desig propi, al programa de festes de Santa Tecla, però que cada any aplegava més adeptes, han decidit fer un pas enrere. I ho fan, no perquè ningú els hagi prohibit res, sinó pels consells i sobretot per les advertències que els van arribar des de l'àrea de Festes, després d'una conversa amb un tècnic municipal, el qual, segons els Amics del Cercabirra, els va transmetre molt males vibracions. Quan tot just fa dos anys el mateix alcalde Ballesteros els va regalar una placa commemorativa de les 10 edicions, ara la Cercabirra ja no estava ben vista.

"Aneu amb ull si l'organitzeu..."

Tots els imputrs derivats d'una conversa que havia de ser positiva i constructiva, van ser just el contrari. "Si bé no se’ns va prohibir celebrar una nova edició de la Cercabirra se’ns va advertir que “tant la Regidora com la comissió de festes no veien de bon grat l’organització d’aquest acte ... que l’ajuntament no ajudarà de cap forma a l’acte ... que aneu amb ull si l’organitzeu ja que la Guàrdia Urbana podria actuar i si passés quelcom els responsables serieu els organitzadors...”, denuncien els Amics del Cercabirra.

Els promotors de l'acte que aplega ja un miler de persones per diferents bars de la Part Alta va voler saber les raons per les quals des del consistori ara ja no se'ls veia amb tants bons ulls. "Vam voler conèixer les causes d’aquest canvi d’opinió i segons se’ns va dir es basava principalment ens dos motius: 1- que l’acte promou la ingesta de begudes alcohòliques (cervesa), i 2- que l’any passat van participar molts tarragonins, van quedar places brutes i fins i tot va haver un altercat amb un detingut. També van entrar motius com la congestió d’actes a la Part Alta i el grup de veïns que toleren de forma seleccionada el soroll que provoquen els actes de les festes.", assegura el comunicat.

"És curiós que es veti a la Cercabirra però no altres actes centrats en, per exemple, presentar un licor, la mamadeta al carrer​"

Des del Cercabirra recorden que a la seva ruta "ja existeixen begudes sense contingut alcohòlic a tots els bars participants", i reiteren que no dispensen tiquets als menors d'edat, quan per exemple, en actes molt marcats de les festes majors tarragonines es fan els ulls grossos: "És curiós que es veti a la Cercabirra però no altres actes centrats en, per exemple, presentar un licor, la mamadeta al carrer o senzillament la copa de licor de molt alta graduació del cafè copa i puro, on segur que no es controla l’edat de qui beu la beguda miraculosa.."

El comunicat de l'Associació d'Amics de la Cercabirra és extens i també reconeixen que hi ha participants que potser sí s'excedeixen amb l'alcohol "però ho fan lliurement i sota la seva responsabilitat (com els adults podem fer en qualsevol festa, o a casa nostra). I ja que ens posem a filar prim: cal que recordem quines marques de begudes alcohòliques són major sponsors de les festes, les quals estan a tota la publicitat i fins i tot penjades de la façana de l’ajuntament??"

I el soroll

El soroll que genera el miler de persones que arrossega el Cercabirra també forma part del còctel que ara mateix no agrada a l'Ajuntament ni als col·lectius que no els agrada el soroll. "No volem entrar en comentar res sobre els veïns que tenen orelles selectives als sorolls de les festes majors de la ciutat", reflexionen.

L'Ajuntament diu que no hi té cap vinculació

Des de la Conselleria de Festes de Tarragona han recordat que "el Cercabirra no ha estat mai un acte que hagi format part de la programació oficial de les festes de Santa Tecla. L’Ajuntament no té cap vinculació en l’organització i celebració d’aquest acte. L’any passat, la programació va incloure la festa de cloenda de celebració dels 12 anys que es va fer al carrer Cos del Bou, en cap cas l’acte itinerant conegut com Cercabirra".

Pots consultar el comunicat complet en la pàgina de facebook de l'Associació d'Amics de la Cercabirra.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar