loader
menu

CIUTAT

TGN viu un dia doblement amarg

El Circ Ciutat divendres, 18 d'agost de 2017

Com la resta de pobles i ciutats d'arreu del país i de l'estat, Tarragona també ha viscut un dia amarg, ja que en paral·lel a la sacsejada provocada pels atemptats de Barcelona i la passada matinada a Cambrils, l'Ajuntament ha decidit suspendre tots els actes de les festes de Sant Magí.

Més de 4.000 persones omplen la plaça de la Font en els 3 minuts de silenci que s'han fet a la ciutat per refusar els atemptats de BCN i Cambrils. A primera hora del matí, l'Ajuntament ha decidit suspendre tots els actes de les festes de Sant Magí.

Passades les 9 del matí, l'alcalde Ballesteros presidia una junta de portaveus extraordinària en què s'ha fet oficial el que ja tothom intuïa o mig sabia. S'ha decidit per unanimitat suspendre la festa major. Ja era oficial, després que ahir tant l'Estat com la Generalitat van anunciar que se suspenien tots els actes.

Fotos: circdetarragona.com

Foto: cedida

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Eren quarts d'onze del matí i el moviment a la plaça de la Font era constant. L'ambient a la ciutat també era diferent. El debat sobre si calia suspendre tots els actes de Sant Magí ja havia engegat a les xarxes i també al carrer, i detractors i opositors venien difonent les seves tesis des de feia hores.

Els treballadors municipals han retirat en un obrir i tancar d'ulls l'escenari que estava preparat per rebre l'aigua miraculosa de la Brufaganya. A banda i banda de la plaça, els distribuïdors de begudes també desmuntaven les barres. La imatge contravenia la lògica. La vigília de Sant Magí, la plaça de la Font es preparava per a rebutjar uns atemptats i mostar la seva solidaritat amb les víctimes i amb les ciutats de Barcelona i Cambrlls.

El consistori havia acordat que es farien tres minuts de silenci i s'han respectat escrupolosament. A diferència d'altres municipis, a TGN no s'ha llegit cap manifest, però després sí, de manera improvisada, sí s'ha pogut sentir el "Cant dels ocells".

Un cop més, la plaça més icònica de la ciutat ha esdevingut novament el punt d'unió dels tarragonins per expressar-se per alguna causa. En xifres, més de 4.000 persones han omplert gairebé la plaça. En acabar el silenci, la plaça ha arrencat en aplaudiments, però de ràbia i d'orgull alhora. Però no de festa. Sant Magí haurà d'esperar fins a l'any que ve.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar