loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona trenca la tradició de Sant Magí i fa pagar als seus veïns la visita als monuments

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 19 d'agost de 2017

La suspensió sobtada de Sant Magí ha deixat Tarragona òrfena de festejos i d'activitats, però no del seu patrimoni històric. Als turistes potser no els haurà afectat en excés la cancel·lació de la festa, ja que la seva prioritat era visitar el nostre patrimoni històric i així ho han fet durant tota la jornada.

Foto: circdetarragona.com

També ho han fet alguns tarragonins i tarragonines, aprofitant que tant per Sant Magí com per Santa Tecla la visita als monuments que gestiona el Museu d'Història de TGN (MHT): Circ-Pretori, Amfiteatre, Muralles i Fòrum de la Colónia fins ara sempre havia estat de franc. Doncs, ja no. L'Ajuntament ha estat infidel a la tradició i, a més, no ha avisat.

Per Santa Tecla, també caldrà passar per caixa

El Circ ha comprovat in situ que a partir d'enguany els veïns de Tarragona també havien de rascar-se la butxaca per veure els monuments propietat municipal. Adéu, doncs, a una tradició que molts tarragonins i tarragonines sí aprofitaven. En principi, la mesura també afecta el dia de Santa Tecla, quan els tarragonins també haurem de passar per taquilla si volem visitar els monuments el dia de la patrona. 3,30 euros si es vol visitar un únic recinte, o bé 7,40 euros, si es vol veure tot el conjunt: Circ-Pretori, Amfiteatre, Amfiteatre, Fòrum i maqueta de Tàrraco (estudiants, jubilats i persones amb discapacitat tenen descomptes). De fet, en el programa de Sant Magí tampoc no hi deia res de les visites de franc per als veïns. Només hi apareixia la jornada de portes obertes al Museu Nacional Arqueológic (MNAT).

Cal recordar que també existeix un passi anual per als tarragonins, de 6,80 euros, que permet visitar tots els recintes les vegades que es vulguin. Però també és cert que fins ara per Sant Magí i per la Tecla l'entrada sempre havia estat gratis. Ja no.

Poques mesures de seguretat

Tot i que ens trobem en estat d'alerta terrorista 4 sobre 5, les mesures de seguretat, la vigilància i el control dins dels monuments tarragonins és pobre i escàs. Com sempre, per falta de personal. El control i els registres a l'entrada dels recintes tarragonins és gairebé inexistent, i ni tan sols hi havia un policia. Fins i tot un turista ha entrat amb la maleta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar