loader
menu

CIUTAT

La comunitat marroquina de TGN clama contra la barbàrie terrorista: 'No en el nostre nom'

El Circ Ciutat diumenge, 20 d'agost de 2017

"Els pilars de l'Islam són la tolerància, la convivència i la pau; i Islam vol dir pau. Aquesta gentussa ha matat en nom de l'Islam i no té cap relació, ni de lluny, amb la nostra religió". Així ha explicat al Circ Redouane Ennajy, intèrpret i traductor judicial i membre de la comunitat marroquina de les comarques de Tarragona, com se senten arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Una imatge de l'acte d'avui 20 d'agost a la plaça de la Font. Foto: cedida

Foto: cedida

Foto: cedida

Foto: cedida

"No aconseguiran sembrar islamofòbia"

Tant l'acte d'aquest migdia a Tarragona, el de la tarda a Cambrils i els que ja s'han fet arran dels atemptats, estan coordinats pel Consolat del Marroc. "Volem expressar els nostres veritables sentiments", afirma Ennajy, tot recordant que les concentracions també serveixen per difondre dos missatges: "Junts i units derrotarem a aquesta gentussa i no aconseguiran sembrar la islamofòbia perquè la societat espanyola sap diferenciar el que és terrorisme i el que no ho és".

"Els sentimens estan molt tocats"

Redouane és conscient que els atemptats de BCN i Cambrils, en els quals la majoria dels terroristes són de nacionalitat, els han tornat a situar en el punt de mira: "Ho entenem de manera clara, els sentiments estan molt tocats. Jo també, perquè porto 48 hores sense dormir. Em poso en la pell dels familiars de les víctimes".

Arran dels fets tràgics, els membres de la comunitat marroquina ha anat a diferents municipis per denunciar-ho obertament. Avui han fet parada a Tarragona i a la tarda a Cambrils. Al migdia, la plaça de la Font, unes desenes de pancartes i diferents missatges, però tots amb un únic objectiu. Islam és Pau, solidaritat amb les víctimes i "No en el meu nom", entre d'altres, han estat els lemes principals. També s'han fet espelmes en forma de cor amb els noms de les víctimes.

Les prop de 150 persones que s'hi han aplegat han fet cinc minuts de silenci en un acte que ha servit perquè els marroquins i marroquines residents a TGN poguessin dir que n'estan farts de la xacra del terrorisme: "Hem dit prou, no en el nostre nom. Estan matant sota el pretext de la nostra religió".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar