loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament s'indigna amb el cartell de Barraques de Santa Tecla i els deixa sense subvenció

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 23 d'agost de 2017

El cartell d'enguany de les Barraques de Santa Tecla inclou un clar missatge contra la Guàrdia Urbana. "Prou abusos de la Guàrdia Urbana", hi diu clarament, en un cartell monotemàtic. L'Ajuntament de Tarragona ja ha reaccionat, i ha anunciat que retira la subvenció municipal als actes del 14, 15 i 16 de setembre, i que fins ara s'emmarcaven dins dels actes de Santa Tecla.

El cartell de Barraques de Santa Tecla d'enguany. Foto: facebook

Foto: facebook Barraques TGN

"Si la coordinadora replanteja la campanya promocional, retira la cartellera actual i la substitueix per una nova que respecti institucionalment l’Ajuntament, tant en xarxes com al carrer, tornarem a donar suport", ha explicat en un comunicat de la regidora de festes i portaveu municipal, Begoña Floría, que recorda que el cartell "acusa i fa crítica de la tasca d’un servei municipal com és la Guàrdia Urbana de Tarragona".

Segons el comunicat, des de fa 12 anys, Barraques ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona, tan econòmic, ja que des de l'àrea de festes es dona cobertura a aspectes logístics i d’infraestructures, com a nivell de comunicació i publicitat a través del programa de Santa Tecla. A més, també han estat exempts del pagament i la tramitació de les autoritzacions corresponents en forma part de la programació de festes. Aquests privilegis s'acaben per a Barraques.

En el comunicat, des del consistori tarragoní asseguren que van conèixer la campanya ahir al vespre (dimarts 22) i que ja han contactat amb els col·lectius organitzadors per mirar de resoldre la situació. Tots de l'esquerra independentista. Entre d'altres, la CUP, Endavant, Arran i Sageta de Foc. "Hem comunicat al col·lectiu la decisió, després d'un procés de diàleg al llarg de tot el matí per veure si era possible reconduir la situació que, a hores d'ara, no ha estat fructífer per les dinàmiques pròpies de la coordinadora que funciona de manera assembleària. Per tant, el programa de Santa Tecla que es presenta demà sortirà sense Barraques, ha anunciat la regidora.

L'Ajuntament demana "lleialtat" als organitzadors de les Barraques, i "el compromís de vetllar com a coordinadora perquè els col·lectius que participen respectin en el recinte de barraques els serveis municipals -inclosa la guàrdia urbana- ". Floría s'ha mostrat oberta a tornar a donar suport a l'acte, malgrat ha deixat clar que les condicions mínimes són clares.

12 anys de Barraques

L'Ajuntament de Tarragona ha inclòs, des de fa 12 anys, les barraques en la Festa Major de Santa Tecla: “I certament mai hem entrat en el contingut del cartell, ja que sempre s’ha mantingut un respecte mutu a nivell de relació entre les entitats organitzadores i l'àmbit institucional de l'Ajuntament”. Les al·lusions a la Guàrdia Urbana, però, no han agradat: "Vam entendre que formava part de la crítica política tot i que el govern municipal pogués no estar-hi d’acord”.

Llegeix el comunicat en el document adjunt.


Documents

Comunicat Barraques Ajuntament de TGN 2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar