loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Barraques accepta retirar el lema contra la Urbana, però queda igualment fora de Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 24 d'agost de 2017

La presentació de Santa Tecla ha estat marcada per la confirmació per part de l'Ajuntament de que els actes de Barraques quedaven fora del programa d'actes. "De 475 actes, només n'hi ha hagut un que ha ferit la sensibilitat", ha explicat la regidora de Festes, Begoña Floría, donant per tancada la polèmica, i tancant-li les portes de manera definitiva.

Foto: @BarraquesTGN

Unes hores abans, la coordinadora de barraques ha enviat un comunicat, sota el títol "Barraques vol seguir en el programa de Festa Major", en què ha anunciat la seva "perplexitat" amb la reacció de l'Ajuntament. Asseguren que s'havien reunit en assemblea, que havien acceptat la proposta de la regidora i que retirarien el lema "Prou abusos de la Guàrdia Urbana". La resposta municipal els ha sorprès, i han criticat Floría: "Malgrat l’acord i ja fora del termini, ha volgut més canvis i no ha donat opció a realitzar-los, comunicant-los que ja no estaven dins del programa de Santa Tecla", han denunciat des de Barraques.

Des de Barraques recorden que "en els 12 anys que porten fent aquest esdeveniment han tocat diversos temes de compromís i lluita social, amb una actitud exemplar, coordinada amb els serveis municipals i lluny de situacions conflictives com s’han donat en altres actes massius". A més, també reiteren la seva sorpresa "per l’impacte del lema d’aquest any."

El comunicat: "Barraques vol seguir en el programa de Festa Major"

"La coordinadora de barraques ha quedat perplexa per la reacció de la Sra. Floria de treure del programa de festes un dels actes més consolidats de la Festa Major de Tarragona.

La Coordinadora de Barraques, formada per diferents col·lectius de la ciutat, porta més de 12 anys realitzant durant les festes actes lúdics d’oci alternatiu. És un dels actes més importants de Santa Tecla tal i com han destacat tècnics de cultura i de festes de l’ajuntament.

En els 12 anys que porten fent aquest esdeveniment han tocat diversos temes de compromís i lluita social, amb una actitud exemplar, coordinada amb els serveis municipals i lluny de situacions conflictives com s’han donat en altres actes massius.

El programa va ser presentat al mes de juny dins el termini acordat pels tècnics de l’ajuntament perquè fos inclòs al programa. Avui al matí, la Sra. Floria s’ha posat en contacte amb representants de Barraques per fer saber que sinó retiraven el lema d’enguany “Prou abusos de la Guàrdia Urbana” quedarien fora del programa donant de termini fins a les 13h.

En les 2 hores i escaig que ha donat de marge la Regidora, la coordinadora assembleariament s’ha reunit i ha acceptat la proposta inicial d’eliminar el lema. Poc després la Regidora, malgrat l’acord i ja fora del termini, ha volgut més canvis i no ha donat opció a realitzar-los, comunicant-los que ja no estaven dins del programa de Santa Tecla. En el comunicat posterior la Sra. Floria ha culpat la falta d’acord a la lentitud assembleària dels col·lectius.

La Coordinadora de Barraques des del primer moment ha estat oberta ha arribar acords per la celebració d’aquest esdeveniment i ha quedat perplexa per l’impacte del lema d’aquest any.

La Coordinadora de Barraques espera que a la reunió de demà es pugui desencallar el desacord. I d’aquesta manera poder participar a les festes de Santa Tecla, com en altres anys, i no privar a la ciutadania de Tarragona d’un dels actes més participatius de les festes."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar