loader
menu

CIUTAT

Per què es treuen llits d'un hospital públic i es traslladen a la xarxa privada Santa Tecla?

El Circ Ciutat dimarts, 14 de maig de 2013

El Grup Parlamentari d’ICV-EUiA va presentar, ahir dilluns, una bateria de 22 preguntes perquè el Govern aclareixi els motius del traspàs de 15 llits de l’Hospital Sociosanitari Francolí a la Xarxa privada-concertada de Santa Tecla.

Concretament, la coalició ecosocialista vol que el Departament de Salut s’expliqui sobre aquests punts:

1. Per quins motius de caràcter assistencial s’ha acordat transferir el concert de 15 llits de l’Hospital Sociosanitari Francolí (Tarragona), pertanyent a l’empresa pública del Servei Català de la Salut GIPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) a la Xarxa Social i Sanitària Santa Tecla, que compta també amb centres sociosanitaris?

2. Per quines raons de caràcter econòmic s’ha pres aquesta decisió, quan GIPSS és una empresa sanejada econòmicament?

3. Aquesta reducció de llits pot suposar una pèrdua de llocs de treball?

4. Si és així quants llocs de treball es poden veure afectats?

5. El CatSalut està estudiant el trasllat de les llargues estades dels centres sociosanitaris a les residencies geriàtriques?

6. S’està realitzant d’un pla pilot a Catalunya per tal d’estudiar l’impacte perjudicial que podria suposar per uns proveïdors envers a altres? .

7. Si és així perquè no s’ha esperat a avaluar els resultats d’aquest Pla pilot abans de perdre la decisió de traslladar el concert de 15 llits de l’Hospital Francolí als sociosanitaris de la Xarxa Santa Tecla?

8. Considera el Departament de Salut que en la decisió de traspassar aquests llits de l’Hospital Sociosanitari Francolí a la Xarxa Santa Tecla s’ha pogut produir alguna situació d’incompatibilitats, donat que en el consell d’administració de GIPSS hi participa el senyor Joan Maria Adserà, director de la Xarxa Santa Tecla?

9. Es va abstenir el senyor Adserà de participar en l’esmentada decisió?

10. Es preveu que es traspassi més capacitat assistencial o serveis de la xarxa pública del CatSalut, de l’Institut Català de la Salut o de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials a la Xarxa Social i Sanitària Santa Tecla?

11. Si és així per quines raons es pensa realitzar aquest traspàs de capacitat assistencial?

12. Per quina raó es va impedir a l’empresa GiPSS es presentés al concurs per gestionar el CAP Muralles?

13. Es va valorar la disminució pressupostària que aquesta decisió pot tenir per l’empresa GiPSS?

14. Quin són els canvis que es preveuen realitzar, durant aquesta legislatura, a l’empresa pública GIPSS, pel que fa a la dotació del concert, a la capacitat assistencial i al nombre de treballadors?

15. Hi ha intenció de traspassar també el Servei d’Atenció Continuada i el Servei d’Urgències Extrahospitalàries?

16. Quin són els canvis que es preveuen realitzar, durant aquesta legislatura, amb l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitari, pel que fa a la dotació del concert, a la capacitat assistencial i al nombre de treballadors?

17. Quin són els canvis que es preveuen realitzar, durant aquesta legislatura, amb l’empresa Institut d’Assistència Sanitària, pel que fa a la dotació del concert, a capacitat assistencial i al nombre de treballadors?

18. Quines són les empreses que realitzen el servei de neteja i bugaderia en els centres gestionats per l’empresa GIPSS?

19. L’empresa GIPSS té participacions en altres empreses?

20. Quina és la denominació d’aquestes empreses i a quina activitat es dediquen?

21. Quina és la quantitat que percep l’empresa GiPSS pels concerts tant de caràcter sanitari com social, desglossat pels diferents conceptes?

22. Quina és la quantitat que percep la Xarxa Social i Sanitària Santa Tecla pel concerts, tant de caràcter sanitari com social, desglossat pels diferents conceptes?

Hortènsia Grau, diputada per la demarcació, i Arga Sentís, regidora a Tarragona, esperen que el Govern faciliti tota la informació i aclareixi els dubtes, i les sospites, que aquesta situació ha motivat.

Façana principal de l'hospital de Santa Tecla, a Tarragona. / circdetarragona.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar