loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN tindrà una geganta adaptada a persones amb discapacitats diferents

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 28 d'agost de 2017

Tarragona tindrà un nou element festiu adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, als sords i als cecs, i gràcies al conveni de col·laboració entre DOW i l'Ajuntament. Aquest projecte, que veurà la llum durant la Tecla de l'any 2018, respon al compromís d’ambdues institucions amb el programa ‘Festa per a Tothom’, que l’Ajuntament va impulsar l’any 1991 i que, des del 2001, compta amb el suport incondicional de Dow, fins al punt que aquest programa d’integració social ha derivat en una autèntica penya festiva amb més de 200 integrants que viuen les celebracions de Santa Tecla, a Tarragona, amb gran entusiasme i participació.

Foto: Dow

Ara, Dow vol portar més enllà aquesta penya festiva, tot fent possible que sigui part activa de la Festa Major, així com d’altres celebracions lúdiques i socials. Això serà possible gràcies a la creació d’un gegant femení, vestit amb la samarreta groc llimona que identifica els membres de ‘Festa per a Tothom’ i que portarà un programa d’actes de la Festa Major de Santa Tecla.

La nova figura gegantina tindrà una gran força simbòlica i representarà el grup ‘Festa per a Tothom’, tant en els actes propis de la Festa Major de Santa Tecla com en altres esdeveniments, atès que la voluntat dels promotors d’aquesta iniciativa és que la geganta pugui actuar en concentracions de gegants i figures ciutadanes, junt amb altres entitats, tant als barris de Tarragona com en altres municipis.

Aquesta geganta serà portada per persones amb capacitats diferents, gràcies a diferents adaptacions que inclourà la figura i que farà possible que sigui portada per persones en cadira de rodes, a través d’un mecanisme que s’acobla a l’estructura tradicional de fusta dels gegants i que s’agafa a la cadira de rodes, amb sistema basculant. També serà possible que facin ballar aquesta geganta les persones sordes, gràcies a un sistema de senyals lumíniques en el revers de la falda que guiarà el portant des de l’exterior. Finalment, les persones invidents també podran ser portants de la nova geganta tarragonina, gràcies a un sistema sonor de guia des de l’exterior.

Tot plegat serà possible gràcies a la col·laboració entre Dow i el departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona. També es vol demanar la col·laboració de la Facultat d’Enginyeria de la URV, per tal de dur a terme les adaptacions necessàries a la figura, de manera que la facin portable per persones amb capacitats diferents (cadira de rodes, sordesa, ceguesa).

Des d’ara, però, s’activa el procés creatiu d’aquesta figura, després que divendres passat Dow va lliurar a l’Ajuntament l’aportació econòmica que farà possible aquest projecte.

Durant la presentació dels actes relatius a la commemoració del 50è aniversari de Dow a Tarragona, la companyia va anunciar que destinarà 100.000 dòlars en concepte d’ajut a tres entitats tarragonines, per tal de dur a terme projectes que reverteixin en beneficis per a la societat. Aquests tres projectes estan perfectament alineats amb els Objectius de Sostenibilitat 2015-2025 de The Dow Chemical Company i, a través d’ells, la companyia referma el seu compromís amb la societat, amb el medi ambient, amb la sostenibilitat i amb la innovació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar