loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament reincorpora l'espai Barraques al programa de Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 29 d'agost de 2017

Les festes de Santa Tecla sí tindran l'espai Barraques. Unes hores després que la Coordinadora de Barraques, via comunicat, reiterés la seva voluntat de canviar totalment el cartell d'enguany, eliminant així totes les referències a la Guàrdia Urbana, l'Ajuntament de Tarragona hi ha donat el seu vistiplau i ha reincorporat els actes de Barraques a la programació de la Festa Major. (veureu el comunicat en el document adjunt)

La Coordinadora de Barraques canviarà el cartell i es compromet a no atacar a cap funcionari ni servei municipal. Al que no renuncien és que l'espai sigui punt de sàtira i crítica política

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament dona per tancada la polèmica que, en opinió de la consellera de Festes, Begoña Floría, "mai s’hauria d’haver generat". El consistori confia amb "el bon criteri" de Barraques i s'espera "que imperi el seny, com fins ara ha estat, i les festes segueixin sent l’espai plural de convivència ciutadana que sempre les ha caracteritzat".

Una imatge de l'espai Barraques de Santa Tecla de 2016. Foto: facebook Barraques TGN

Barraques, en un comunicat enviat a les 9 del matí, considera que sempre ha tingut una bona dinàmica de treball i col·laboració amb els diferents departaments del consistori amb implicació directa en les festes. A més a més, expliquen que durant la celebració de l’esdeveniment la comunicació amb els treballadors municipals del servei de neteja, els treballadors de la brigada, els agents de la Guàrdia Urbana i altres cossos de seguretat, els tècnics de cultura i el personal sanitari ha estat "exemplar". Gràcies a aquest treball, afirmen, "l’espai Barraques sempre ha estat un dels més tranquils de les festes i que menys problemes ha tingut durant els seus 12 anys d’existència."

Barraques també ha assegurat que "òbviament es compromet a no atacar a cap funcionari ni servei municipal, com ha fet durant els darrers anys i a vetllar per a una bona col·laboració". Al que no renuncia és a que l'espai esdevingui un punt de "sàtira política". D'altra banda, es manté la 'recomanació' municipal que es controlin els assistents i que s’expulsin de l’espai als qui es manifestin en contra de les institucions o funcionaris municipals. Barraques té molt clar aquest punt: "la sàtira i crítica política sempre tindran lloc a les festes de la ciutat i per tant l’espai Barraques no en serà l’excepció."


Documents

Comunicat Coordinadora Barraques TGN 2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar