loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN tindrà un punt d'informació cultural al Metropol

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 30 d'agost de 2017

Tarragona per fi comptarà amb un punt d'informació cultural fix i permanent. Serà, a més, la porta d'entrada al modernisme. Així ho ha anunciat el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, durant la presentació de la nova temporada de teatres. "Serà un espai d'acollida al modernisme, la porta d'entrada del modernisme a la ciutat", ha afirmat Prats.

Foto: circdetarragona.com

Es tracta d'un espai "que la ciutat ara no té", segons el regidor , qui ha argumentat la idoneïtat d'ubicar-lo a l'entrada del teatre modernista dissenyat pel tarragoní Josep Maria Jujol: "Creiem que és el lloc més adient, perquè està a la rambla, perquè hi passa molta gent, perquè es un lloc emblemàtic del modernisme i perquè tothom pugui tenir accés a la cultura i es pugui informar del que es fa a la ciutat". El cost de la instal·lació d'aquesta porta d'entrada al modernisme tindrà un cost d'uns 100.000 euros. Provindran del romanent de crèdit.

El Teatre Metropol estarà d'obres fins a final d'any i això ha impedit que s'hi pugui programar res durant la nova temporada de teatres. De fet, els treballs ja van començar a mitjan estiu, com la intervenció per eliminar els tèrmits. D'ara i fins a final d'any, i amb un pressupost de 200.000 euros, a la platea s'hi faran diverses reformes, com l'arranjament i el canvi de butaques, el canvi de cortines, l'enllumenat, l'entapissat, el parquet i l'escenari, entre d'altres. "És tot el que ara reclama una intervenció molt més urgent... [...] s'havia d'arranjar perquè estava en situació precària", ha apuntat el regidor, qui ha recordat que l'obra a l'interior del Metropol, amb capacitat per a 525 espectadors, ha d'estar enllestida abans de final d'any: "Hem d'acabar-les abans del 31 de desembre per poder executar el pressupost".

I a dalt, el Centre d'Interpretació de l'obra de Jujol

La renovació a l'interior del Metropol forma part d'un projecte d'arranjament de tot l'edifici, i dels dos pisos superiors, on es vol ubicar el Centre d’Interpretació de l’obra de Josep Maria Jujol, l’arquitecte tarragoní encarregat del disseny de l’edifici. El centre també haurà de difondre l’obra modernista al Camp de Tarragona i, especialment, a la ciutat, on sobresurten l’edifici del Mercat Central o l’altar de la capella de l’església de Jesús i Maria, obra d’Antoni Gaudí.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l'arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l'edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L'any 1991 l'immoble va ser adquirit per l'Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l'arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d'arquitectura de 1996.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar