loader
menu

CIUTAT

TGN continua sense tenir un cens dels pisos buits

El Circ Ciutat dilluns, 04 de setembre de 2017

Tarragona continua sense tenir un cens amb el llistat d'habitatges buits i els que estan ocupats de manera irregular. Aquesta és la denúncia que ha tornat a fer la CUP de Tarragona, que reclama la necessitat de conèixer quin és el nombre exacte de pisos buits a la ciutat.

Foto: circdetarragona.com

Segons els cupaires, després que hagi transcendit que a Tarragona hi ha prop de 400 propietaris que acumulen més de 50 béns immobles, insisteixen en que és necessari quantificar i localitzar quants pisos es troben ocupats de manera irregular, per tal de determinar amb exactitud la magnitud de la mancança habitacional que tenim a la ciutat, doncs “qui ocupa una vivenda, en la gran majoria dels casos, no ho fa per gust sinó per pura necessitat”, asseguren els anticapitalistes.

Ara fa un any i mig, un decret de l'Ajuntament de Tarragona obligava els bancs a revelar el llistat amb tots els seus pisos buits. Aleshores, des del consistori s'explicava que a la ciutat hi havia, aproximadament, uns 1.200 pisos buits propietat de 28 entitats bancàries diferents o empreses depenents d'aquestes.

La CUP ja va presentar una moció instant el ple a actualitzar el Pla Local d’Habitatge, la qual no va prosperar. Ara, en el marc de la campanya “El Dret a la Ciutat” veïns i veïnes dels diferents barris de Tarragona denuncien la gran quantitat d’immobles que es troben “okupats”, alguns dels quals amb problemes de convivència derivats. Concretament, Sant Salvador i Campclar compten amb nombrosos edificis amb pisos on persones i famílies hi viuen de forma clandestina.

La solució, segons la CUP, és d’una banda censar els habitatges buits que hi ha arreu de Tarragona en el marc de l’actualització del Pla Local d’Habitatge, i d’altra banda quantificar el nombre de famílies i persones que no poden fer front a un lloguer, “tot seguit l’Ajuntament i la Generalitat tenen el deure d’expropiar els pisos buits i administrar-los per garantir un dret tan essencial com és el dret a l’habitatge”. D’aquesta manera, afirmen que hi hauria “una ordenació i una planificació que possibilitaria comptar amb el compromís, la implicació i la responsabilitat dels inquilins, que evitaria o minimitzaria els problemes de convivència”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar