loader
menu

CIUTAT

TGN es desentèn dels malalts d'Alzheimer

El Circ Ciutat dimecres, 06 de setembre de 2017

Després de més de vint anys donant servei, l'Associació de Famílies de Malalts d'Alzheimer de Tarragona (AFAT) ha decidit, a contracor, tancar portes per manca d'ajuts públics, i en conseqüència, per falta de recursos. Així es va decidir en la darrera assemblea extraordinària de l'entitat, qui atribueix aquesta dràstica decisió a la reducció progressiva d’ajuts públics i privats procedents de fundacions i obres socials, així com també al descens del número d'usuaris.

Foto: www.tarragonaradio.cat

AFAT considera que hi ha un problema de fons, i que les administracions no entenen que "la major part del tercer sector no té liquiditat". Denuncien que l'excés de burocratització els han fet perdre subvencions, com una de 24.000 euros del departament de Benestar Social. D'entre les conseqüències, els vuit treballadors a temps parcial que hi havia perdran la feina, així com la necessitat de reubicar als vuit usuaris que actualment hi havia al centre, ubicat a la planta baixa de la llar de jubilats de Sant Pere i Sant Pau.

Les reaccions ja han arribat, i també des de l'oposició. Per a Esquerra, "el tancament de l’associació és una noticia molt trista i només podem tenir paraules d’agraïment per tot l’equip humà que hi ha al darrera", afirma el líder republicà Pau Ricomà, qui reitera la necessitat de crear un reglament de subvencions municipals que estableixi uns criteris clars a l’hora d’atorgar les ajudes i que s’acabi amb la dinàmica de les subvencions ‘a dit’. "És escandalós que entitats del tercer sector com AFAT tinguin un suport irrisori de l’Ajuntament de Tarragona. Necessitem un reglament de subvencions que, amb criteris objectius, determini quines han de ser les ajudes a les diferents entitats de la ciutat".

D’altra banda, demanen explicacions a l'alcalde Ballesteros de per què no ha accedit a reunir-se amb representants de l’associació, tal i com ha denunciat el seu president, Jaume Solé. "És molt trist que l’alcalde de Tarragona no s’hagi dignat a rebre el president d’AFAT en uns moments tan complicats per l’associació".

La CUP també lamenta "profundament" que el tancament de l'AFAT sigui per manca de recursos, "donada la seva antiguitat i el fet que va ser pionera a l'Estat espanyol". En relació a l'Ajuntament de Tarragona, creu que el govern "s'hauria d'haver posat a treballar quan van veure que el canvi d'ubicació estava perjudicant els objectius de l'entitat", en relació al seu trasllat al barri de Sant Pere i Sant Pau i al fet que alguns pacients ja no en fessin ús. A partir d'ara, la CUP demana que es revisin els criteris per atorgar les subvencions i que es faci una valoració acurada de l'impacte de l'activitat de cadascuna de les entitats receptores. "No pot ser que una entitat com Mediterrània s'emporti 30.000 euros i aquesta no arribi a 3.000 euros", afirma Estrada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar