loader
menu

CIUTAT

Onada vandàlica a tres centres educatius de Tarragona

El Circ Ciutat divendres, 08 de setembre de 2017

L’Ajuntament de Tarragona denuncia el vandalisme que han patit diferents centres educatius de la ciutat. En concret els més greus, l’escola Cèsar August, l’escola PAX i la Llar d’Infants Municipal Cesar August han estat objecte de pintades a l’exterior de l’escola i a les aules, el gimnàs i els despatxos dels centres han patit nombrosos desperfectes, així com la trencadissa d’alguns vidres i el buidatge d’extintors.

L'escola Cèsar August, l'escola PAX i la Llar d’Infants Municipal Cesar August han aparegut amb pintades a l'exterior dels centres i a les aules. També el gimnàs i els despatxos han patit nombrosos desperfectes, així com la trencadissa d'alguns vidres i el buidatge d'extintors. El consistori apunta que el cost de reparació serà d'uns 30.000 euros

L’Alcalde de Tarragona convocarà la setmana vinent una taula d’interconselleries urgent (Seguretat Ciutadana, Educació, Neteja, Manteniment...) per acordar mesures per pal·liar aquesta situació. El conseller d’Educació, Francesc Roca, assegura que els tres centres educatius estaran a punt per a l’inici del curs escolar, però es mostra preocupat i es pregunta: “Perquè ens ho feu això? Perquè ens ho feu quan una llar d’infants o una escola és un espai educatiu de socialització que respecta l’entorn i que els respecta a elles i a ells?”

Fotos: Ajuntament de TGN

Fotos: Ajuntament de TGN

Fotos: Ajuntament de TGN

“Des de l’Ajuntament de Tarragona -totes les conselleries i els seus serveis tècnics i empreses externalitzades- hi hem estat treballant de valent procurant que per a l’inici de curs totes les escoles estiguessin a punt després d’aquests actes vandàlics dels últims dies”, explica Francesc Roca. I afegeix: ”Quan ja ho teníem, avui de nou ens trobem de bon matí que han tornat a fer pintades, i ens preguntem “quantes persones estem perjudicant amb aquesta actitud de manera directa?”

Els danys causats a les llars d’infants de César August, l’escola César August i el Pax que -on es concentren les incidències més greus- afecten a més de 1.300 infants i les seves famílies, i més de 60 docents i conserges. “De manera indirecta, l’entorn on l’escola està ubicada també queda afectada per aquest vandalisme”, lamenta el conseller d’Ensenyament. El cost del vandalisme a aquestes dues escoles i la llar d’infants (entre neteges i reparacions) és d’uns 30.000 euros, l’equivalent a la construcció de dues noves pistes esportives.

“Cal que tots i totes reflexionen, ja que la despesa que implica reparar tots aquests desperfectes i incidències tan greus es fa amb diners públics de tots els contribuents. Es fa necessari que, com a ciutat educadora que som, des de la prevenció, la correcció i la seguretat, ens impliquem des de la conscienciació i la responsabilitat compartida que ens pertoqui”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar