loader
menu

CIUTAT

'Ballesteros, volem votar'

El Circ Ciutat dilluns, 11 de setembre de 2017

Tarragona també ha viscut nombrosos actes per celebrar una Diada que ha estat novament històrica. Hi han sonat les mateixes proclames i s'ha cridat el mateix que a la gran manifestació de Barcelona, però amb un afegit, la crida i l'enèssim recordatori a l'alcalde Ballesteros perquè deixi votar als tarragonins i tarragonines, cedeixi espais municipals i no posi frens al referèndum del proper 1 d'octubre, cosa que, de moment, sí està fent.

Foto: CUP Tarragona

Ballesteros, durant l'acte d'ofrena al monument a Rafael Casanovas. Foto: facebook de Rosalia Juancomarti

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Una imatge dels actes organitzats per la Coordinadora 11 de setembre a la plaça de les Cols. Foto: circdetarragona.com

Al matí, durant l'ofrena al monument a Rafael Casanovas, el batlle socialista ha hagut de conviure amb les pancartes de tots conegudes, com "Volem votar", "Votar és democràcia", i que lluien tant representants polítics com alguns ciutadans que li han tornat a enviar el mateix missatge. Fins i tot els dos regidors de la CUP han volgut regalar a l'alcalde una urna, però Ballesteros, molt gentilment, l'ha refusada.

La Coordinadora Onze de setembre, sense entarimat

L'al·lèrgia que produeix a l'Ajuntament tarragoní tot el procés sobiranista sí ha acabat afectant als actes que tenia preparats la Coordinadora Onze de setembre a la plaça de les Cols. Davant l'estupefacció dels organitzadors, finalment el consistori no els ha colocat l'entarimat i tant el Cor Sageta de Foc com les persones que han intervingut en l'acte ho han hagut de fer des de les escales de la Catedral. "L'Ajuntament no ens és favorable", ha explicat al Circ Roser Calaf, membre de la Coordinadora 11S TGN. Ha recordat que l'entarimat ja estava pagat i que ningú de l'Ajuntament no els ha donat cap raó per la qual no s'ha instal·lat l'entarimat. (consulta el vídeo a la pàgina de facebook del Circ)

L'acte de la Coordinadora, a més, ha quedat deslluït just quan es cantava La Senyera. En aquest cas, per l'entrada dels castellers a la plaça de les Cols, amb tot el seu seguici graller, ha provocat una fusió de sons que han impedit que un dels moments culminants del matí lluís com es mereix.

La plaça de la Font també fa el +

L'èxode tarragoní cap a Barcelona s'ha produït cap a quarts de dues. Prop de 2.000 tarragonins, en 40 autocars, han emprès rumb cap al gran acte de la Diada. D'entre els que han optat per quedar-se a Tarragona i no seguir la jornada per la televisió, més de 500 s'han concentrat a la plaça de la Font. Hi han acudit perquè ho havien vist a les xarxes, els havia arribat un whatsaap, o perquè ho havien sentit a algú.

En la convocatòria es deia que també es faria una creu, com a símbol del signe +, tal com s'ha fet a Barcelona. Finalment la plaça de la Font ho ha aconseguit, després d'uns primers minuts d'incertesa a causa de l'absència d'un organitzador que canalizés els càntics. I gràcies a l'empenta dels mateixos assistents, que han tornat a demanar-li al seu alcalde que no els privi de votar i s'aliniï amb els més de 700 ajuntaments catalans que sí donen suport al referèndum. "Ballesteros, volem votar", ha tornat a sonar davant de la porta de l'Ajuntament. Dos dies abans, la plaça ja es va omplir per enviar el mateix missatge a l'alcalde.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar