loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El nou format de 'TGN Història Viva' dobla el número d'espectadors

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 13 de setembre de 2017

La combinació de recreació en viu i tecnologia digital, juntament amb subtítols en tres idiomes, ha donat bon resultat a "Tarragona Història Viva", que ha tancat l'edició d'enguany amb el doble de visitants respecte l'any passat. Del 15 de juliol al 2 de setembre s'han realitzat 7 sessions, tots els dissabtes d’estiu, que han aplegat un total de 5.119 espectadors, en front dels 2.354 assistents de 2016.

Foto: Rafael López Monné

La xifra representa una mitjana d’ocupació del 91% , tenint en compte que l’aforament per sessió era de 800 persones. La consellera de Turisme, Imma Rodríguez, ha destacat l’encert del nou format que es va concebre amb un doble objectiu “crear un producte innovador i emblemàtic a partir del nostre llegat romà, i fer-lo arribar al turisme familiar i cultural que ve a la nostra ciutat”.

A més, ha destacat que totes les sessions del mes d’agost “han penjat el cartell d’entrades exhaurides”. I ha afegit, “un dels nostres principals objectius era que la immersió a la història de la nostra ciutat, Patrimoni de la Humanitat, fos accessible i atractiva per a totes les edats. I les famílies han estat, en efecte, el públic majoritari d'aquesta edició. Han representat el 85% del total”.

4 de cada 5 assistens han estat forans

Les dades recollides indiquen que 4 de cada 5 assistents han vingut de fora de Tarragona i d’aquests un 42% han pernoctat a la nostra ciutat. "Els resultats reflecteixen que el nostre turisme és familiar i està interessat en el nostre llegat patrimonial. També hem reforçat la promoció d'aquesta activitat tant a Tarragona com a fora de la nostra ciutat, i hem obtingut molts bons fruits", segons Rodríguez.

Una valoració de notable

“El nou format ha aconseguit una molt bona valoració entre els assistents”, ha assegurat la consellera “en totes les sessions hem aconseguit una nota superior al 8, destacant sobretot la sessió del dia 12, que ha obtingut un 8,8”. D’altra banda, entre el públic familiar, els menors de 15 anys són els que l’han valorat millor amb un 9,1 i els turistes estrangers li han atorgat un 9,4. “Es tracta del primer any que hem posat en marxa el nou format que ha suposat un esforç tècnic i humà i estem molt satisfets amb els resultats. Hem superat els reptes que ens havíem plantejat i, a més, l'espectacle ha esdevingut una nova eina promocional de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar