loader
menu

CIUTAT

Tarragona encèn la flama

El Circ Ciutat dijous, 14 de setembre de 2017

Tarragona ha encès la flama de la il·lusió. Amb una Tàrraco Arena plena fins a la bandera, l'indepentisme ha donat el tret de sortida a la campanya pel referèndum en una ciutat que, casualment, no n'és gens amiga. Això, sí, de manera oficial, ja que un dels càntics més recurrents durant l'acte ha estat el de "Ballesteros dimissió".

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

I cantat per més de 9.000 persones, que són les que han tingut la sort de poder entrar a l'antiga plaça de braus, ja que, segons els conductors de l'acte, el tarragoní Oriol Grau i l'actriu Txe Arana, "amb la gent de fora s'hauria pogut omplir una altra TAP." De fet, el recinte ja estava ple molt abans que comencés mentre hi havia gent fent cua a l'alçada del carrer Ramon i Cajal. Més de 3.000 persones s'han quedat a fora.

El moment, però, era històric i estava passant a Tarragona; i potser per això, el record per al seu alcalde, encara que negatiu, ha estat present junt amb els càntics que ja han esdevingut ja els lemes de la campanya: "Votarem", "Passi-ho bé..." "L'Estaca" i "¿Dónde estan las papeletas?; aquest últim de record per al Govern Central i els seus responsables; convidats de pedra.

Amb el President Puigdemont i el Vicepresident Junqueras ja a la TAP, l'acte ha començat. A l'entarimat s'hi han sentit moltes veus; tant de representants polítics com de catalans i catalanes d'arreu del país, en representació de les 7 vegueries que tindria una futura república catalana.

La incertesa sobre si l'acte es podria celebrar ha planejat durant tota la jornada. Des de Madrid, tot és il·legal. "Estem fent el míting il·legal més important de la història d'aquest país", ha ironitzat el president de l'ANC, Jordi Sánchez.

"Això va d'igualtat, de llibertat i de justícia. Tenim clar el camí cap a una república catalana lliure, lliure, lliure!!!", ha cridat la republicana Marta Rovira. "Ens volen prohibir les idees, però no ho aconseguiran, no passaran", ha manifestat Manel Cuixart, el president d'Òmnium.

Junqueras insta a mobilitzar els partidaris del NO

Els moments culminants han arribat amb les intervencions de Puigdemont i Junqueras, els més aplaudits. El vicepresident ha aprofitat per elevar fins a 750 el número d'Ajuntaments que s'havien adherit al referèndum, i la reacció de la TAP ha estat fulminant, altre cop demanant la dimissió de Ballesteros, i amb més contundència que mai. Junqueras ha demanat també la mobilització dels partidaris del NO.

Puigdemont ha tancat el primer gran acte de campanya insistint en que l'1 d'octubre la ciutadania de Catalunya podrà exercir el seu dret: "Algú es creu que no votarem? De quina classe es pensen que som els catalans? Som demòcrates, no perseguim urnes, no amenacem alcaldes i no tallem la llum".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar