loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove fa història a la plaça de la Font

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 17 de setembre de 2017

La primera diada castellera de les festes de Santa Tecla ha servit per deixar un bon gust de boca a les dues colles de Tarragona. La Jove ha tornat a fer història, i novament amb el 3d10fm, carregat per primer cop durant el Concurs de 2016 i descarregat l'any passat al Vendrell. En aquesta ocasió, la colla lila ha aconseguit carregar-lo per primer cop a la plaça de la Font, convertint-se en la primera colla de la ciutat en fer-ho.

Els Xiquets de Tarragona també han sortit amb energia renovada. Després de la caiguda durant la Diada de l'Onze de setembre i després de més d'un any sense descarregar dos castells de 9, els matalassers han fet la tripleta de 9 (5d8 c, 3d9f d i 4d9f d)

La colla lila ha completat la segona millor actuació de la seva història descarregant dos castells més de gamma extra: el 5d9f en primera ronda i tancant la diada amb el pilar de 8fm. Els del Cós del Bou també han descarregat el 4d9f.

3d9f dels Xiquets de Tarragona. Foto: @xiquetsTGN

3d10fm (c) de la Jove Xiquets de Tarragona. Foto: @jordigibert

3d10fm (c) dels Castellers de Vilafranca. Foto: @verds

4d9sf (c) de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Foto: @collavella

Tot i no descarregar cap gamma extra, els Xiquets de Tarragona també han sortit de la plaça de la Font amb energia renovada i amb les piles carregades. Després de la caiguda durant la Diada de l'Onze de setembre i després de més d'un any sense descarregar dos castells de 9, els matalassers han fet la tripleta de 9 (5d8 c, 3d9f d i 4d9f d) i han tancat la primera diada de festes de Santa Tecla amb el pilar de 7f. La imatge dels matalassers cantant eufòrics i aplaudint la canalla posa de manifest que la colla va recuperant sensacions.

D'entre les dues colles convidades, els Castellers de Vilafranca han tornat a tenir una gran actuació, però no la que s'esperaven. Han estat els primers a carregar el 3d10fm i han completat la diada amb el 2d8 sf (c) i el 4d9sf (c), i amb un pilar de 6. Per la seva banda, la Colla Vella Xiquets de Valls ha fet: 4de9fp, 4de9(c), 5de9f, i pilar de 6.

Ballesteros surt al balcó amb la diada començada

La primera gran concentració de gent a la plaça de la Font per festes també ha servit per enviar un nou missatge a l'alcalde Ballesteros, i com ve sent habitual, per demanar-li la dimissió per haver girat l'esquena al referèndum. L'alcalde tarragoní ha sortit al balcó de l'Ajuntament quan la primera colla en actuar, la colla Vella, ja havia començat a fer el 4d9fa. El públic s'ha esperat, i quan els castellers han acabat, llavors s'ha entonat el primer "Ballesteros dimissió". Se n'ha sentit un altre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar