loader
menu

SANTA TECLA

La Jove fa història a la plaça de la Font

El Circ Santa Tecla diumenge, 17 de setembre de 2017

La primera diada castellera de les festes de Santa Tecla ha servit per deixar un bon gust de boca a les dues colles de Tarragona. La Jove ha tornat a fer història, i novament amb el 3d10fm, carregat per primer cop durant el Concurs de 2016 i descarregat l'any passat al Vendrell. En aquesta ocasió, la colla lila ha aconseguit carregar-lo per primer cop a la plaça de la Font, convertint-se en la primera colla de la ciutat en fer-ho.

Els Xiquets de Tarragona també han sortit amb energia renovada. Després de la caiguda durant la Diada de l'Onze de setembre i després de més d'un any sense descarregar dos castells de 9, els matalassers han fet la tripleta de 9 (5d8 c, 3d9f d i 4d9f d)

La colla lila ha completat la segona millor actuació de la seva història descarregant dos castells més de gamma extra: el 5d9f en primera ronda i tancant la diada amb el pilar de 8fm. Els del Cós del Bou també han descarregat el 4d9f.

3d9f dels Xiquets de Tarragona. Foto: @xiquetsTGN

3d10fm (c) de la Jove Xiquets de Tarragona. Foto: @jordigibert

3d10fm (c) dels Castellers de Vilafranca. Foto: @verds

4d9sf (c) de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Foto: @collavella

Tot i no descarregar cap gamma extra, els Xiquets de Tarragona també han sortit de la plaça de la Font amb energia renovada i amb les piles carregades. Després de la caiguda durant la Diada de l'Onze de setembre i després de més d'un any sense descarregar dos castells de 9, els matalassers han fet la tripleta de 9 (5d8 c, 3d9f d i 4d9f d) i han tancat la primera diada de festes de Santa Tecla amb el pilar de 7f. La imatge dels matalassers cantant eufòrics i aplaudint la canalla posa de manifest que la colla va recuperant sensacions.

D'entre les dues colles convidades, els Castellers de Vilafranca han tornat a tenir una gran actuació, però no la que s'esperaven. Han estat els primers a carregar el 3d10fm i han completat la diada amb el 2d8 sf (c) i el 4d9sf (c), i amb un pilar de 6. Per la seva banda, la Colla Vella Xiquets de Valls ha fet: 4de9fp, 4de9(c), 5de9f, i pilar de 6.

Ballesteros surt al balcó amb la diada començada

La primera gran concentració de gent a la plaça de la Font per festes també ha servit per enviar un nou missatge a l'alcalde Ballesteros, i com ve sent habitual, per demanar-li la dimissió per haver girat l'esquena al referèndum. L'alcalde tarragoní ha sortit al balcó de l'Ajuntament quan la primera colla en actuar, la colla Vella, ja havia començat a fer el 4d9fa. El públic s'ha esperat, i quan els castellers han acabat, llavors s'ha entonat el primer "Ballesteros dimissió". Se n'ha sentit un altre.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar