loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN esquiva debatre sobre el referèndum

El Circ Ciutat dimecres, 20 de setembre de 2017

Enèssim lleig de l'Ajuntament de Tarragona cap al referèndum de l'1-O i cap als partits i les entitats que el defensen. Tal com va denunciar la CUP ahir mateix, l'equip de govern de Josep Fèlix Ballesteros (PSC) finalment ha suspès el plenari ordinari del setembre, previst pel proper dia 28, i l'ha traslladat a l'octubre; mes en que se'n celebraran dos: un el dia 9 i l'altre, el 26.

Una imatge del ple del passat 21 de juliol, quan el ple de l'Ajuntament va aprovar una moció contrària al referèndum. Foto: ANC Tarragona

La decisió l'ha près la junta de portaveus de l'Ajuntament, reunida durant el matí del dimecres 20 de setembre, i que impedirà, entre d'altres coses, que el plenari del consistori pugui debatre sobre tot el que envolta el referèndum d'autodeterminació del proper 1 d'octubre; i en concret, una moció d'ERC referent a la repressió judicial i la vulneració de drets fonamentals que s’està produint a Catalunya aquests dies a càrrec del govern del PP.

Tot i que el mateix Ballesteros, en un acte ahir amb prop d'un centenar d'alcaldes i regidors socialistes de les comarques tarragonines, però sense cap suport ciutadà ni de cap altra institució o entitat, va assegurar que "volem que es voti en condicions" i va apel·lar novament al diàleg, ara és el mateix Ajuntament de Tarragona qui prohibeix que es debati i es dialogui.

L'Ajuntament de Tarragona ha enviat un comunicat en el que, inicialment, assegurava que "la Junta de Portaveus ha decidit aquest matí actuar amb normalitat com s’ha fet sempre en altres processos electorals".

Donava a entendre que reconeixia el referèndum com un procés electoral. Al cap d'uns minuts, el consistori tarragoní ha enviat un altre comunicat en què l'expressió "actuar amb normalitat com s’ha fet sempre en altres processos electorals" ja havia desaparegut . El nou comunicat, més breu, deia el següent: "La Junta de Portaveus ha acordat aquest matí modificar el calendari de plens d’aquest mes de setembre i octubre. Els propers plenaris se celebraran els propers 9 i 26 d’octubre. Els de novembre i desembre es manté el calendari que ja estava previst i se celebraran el 17 de novembre i el 22 de desembre.".

"Amb l’ajornament s’està reconeixent que l’1 d’octubre anirem a votar i es legitima el referèndum. Estem guanyant", ha explicat el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Pau Ricomà, qui ha demanat a la junta de portaveus que, malgrat no hi hagi plenari, l’ajuntament es posicioni al respecte sobre el contingut de la moció. Des d'ERC lamenten que "malauradament l’equip de govern no té cap intenció de condemnar aquests fets. El PSC es refugia en la independència del poder judicial per no criticar la repressió’.

La CUP ha criticat que Ballesteros "vol evitar la confrontació política" i titllen l'acció del govern municipal (PSC-PP-Unió) de "tacticisme covard després de veure que la ciutadania li està exigint que mostri un tarannà democràtic".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar