loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un pregó 'amic'; un balcó enemic

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 21 de setembre de 2017

Agradi o no agradi, les festes de Santa Tecla d'enguany estan condemnades a conviure amb la situació política i social que es viu al país. I avui, dia del Pregó, se n'ha vist una altra mostra. Fidel al seu cognom, el pregoner d'enguany, el periodista Lluís Amiguet, ha fet un pregó dolç i amable amb la ciutat; un pregó 'amic' en tota regla en que s'ha desfet en elogis cap a la ciutat.

El pregoner d'enguany, el periodista Lluís Amiguet. Foto: Mauri

Foto: circdetarragona.com

Amiguet també s'ha referit a les xiulades als polítics, i fins i tot s'ha atrevit amb un "Ballesteros dimissió" dins de la sala de plens: "Ens queixem igual que sempre, i xiulem en festes al seguici de l'alcalde i autoritats i al senyor arquebisbe, gràcies a Deu. Ens queixem perquè estem vius. Perquè la vida és com nosaltres, està equivocant-se i corregint-se a sí mateixa. Només la mort es perfecta i immutable."

Un cop acabat el pregó, l'alcalde Ballesteros afrontava una nova sortida al balcó de l'Ajuntament; un espai des d'on ja va ser escridassat durant la primera diada castellera i el dia de la Crida. Avui no ha estat una excepció, i un cop el batlle ha tret el cap pel balcó consistorial han arrencat els primers xiulets i crits de desaprovació de bona part dels ciutadans que estaven a la plaça de la Font.

Ballesteros ha onejat la senyera de la ciutat, com cada any, però el so ambient no era el de sempre. Cap aplaudiment, només xiulets, crits de dimissió i fins i tot algun insult. Al seu costat, el pregoner Amiguet s'ho mirava i saludava. El cert és que la cridòria no ha estat ensordidora, però sí constant, i ha servit per enviar l'enèssim missatge a l'alcalde. La Tronada del Pregó ha provocat el retorn a l'ambient festiu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar