loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Baixada de l'Àliga es converteix en un clam en defensa de la democràcia

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 22 de setembre de 2017

La Baixada de l'Àliga celebrada aquesta matinada s'ha convertit en un clam reivindicatiu en defensa de la democràcia. L'Àliga de Tarragona, guarnida amb un pom de clavells al bec, ha baixat les escales del Pla de la Seu fent una crida a la llibertat i al dret a decidir. Per la seva banda, el col·lectiu de portadors de l'Àliga han lluit penons reivindicatius en favor de la democràcia, després dels fets ocorreguts en les darreres hores a Catalunya.

Foto: @santateclatgn

Davant d'un moment tan trascendental com el que viu el país, l'Àliga fa un pas endevant en la lluita per la defensa dels drets fonamentals que en els darrers dies s'han vist retallats. Els clavells del bec, com els de la Revolució Portuguesa de 1974, representen la revolució dels somriures i simbolitzen la lluita pacífica en defensa de les llibertats.

Tradicionalment, l'Àliga de Tarragona ha sigut un dels elements més crítics i reivindicatius del Seguici. No obstant, com a element de propietat municipal, sempre ha evitat posicionar-se políticament. Els fets esdevinguts darrerament a Catalunya han fet necessari trencar aquest silenci donat que, més enllà de les qüestions polítiques, s'han vulnerat drets fonamentals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar