loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Un documental recordarà la lluita per salvar la platja Llarga de TGN

Sergi Casado Ciutat dimecres, 15 de maig de 2013

Si la solidaritat funciona, la lluita per salvar la platja Llarga de Tarragona quedarà enregistrada en un documental. Però perquè això sigui possible són necessaris 3.500 euros, que és el finançament que es busca a través d'un micromecenatge a través de la plataforma Verkami. La impulsora de la iniciativa és la tarragonina Ariadna Costa, llicenciada en Comunicació Audiovisual, qui busca recollir la problemàtica de què ha estat objecte la platja tarragonina en els darrers anys.

Una imatge de la platja Llarga de Tarragona./aitor garcia

Una cadena humana organitzada per la plataforma Salvem la platja Llarga. /www.laplatjallarga.com

"Considero que s'ha d'explicar tot el que ha passat i, com a tarragonina, es tracta d'un episodi que no pot quedar en l'oblit", explica l'Ariadna, la qual, també confessa que amb el documental que confia gravar aconseguirà "fer pedagogia i transmetre els valors de la platja". Portarà com a nom "La platja Llarga" i mirarà de narrar i explicar la lluita ciutadana que s'ha dut a terme des de l'any 2005, just quan el govern espanyol va anunciar la construcció d'un passeig marítim i altres equipaments complementaris, com un aparcament i accessos a la platja. L'anunci del projecte va provocar inmediatament la movilització d’una part de la gent de Tarragona i voltants i d’entitats ecologistes que van formar una plataforma de protesta, "Salvem la Platja Llarga", per tal de pressionar les administracions i així preservar aquest espai natural i verge dins del terme municipal de Tarragona. Segons la plataforma, actualment, tot sembla que està aturat després que en el 2009 el mateix Ministeri de Medi Ambient va fer públic que renunciava al projecte inicial i que n'encarregaria un de nou.

Quan encara falten 11 dies perquè es tanqui el termini per fer aportacions (la mínima és de 5 euros), el projecte ja ha recollit 1.585 euros, gràcies a 48 mecenes. Costa és optimista i confia que es pugui assolir l'objectiu, ja que només s'obté el finançament si se supera la xifra marcada inicialment, que és de 3.500 euros.

La portaveu de la plataforma "Salvem la platja Llarga", Lola Paniagua, assegura que està "encantada" amb la idea, tot i que admet que la lluita per defensar la platja s'ha atemperat i que, segons ella, l'Ajuntament ja veu amb més bons ulls mantenir l'espai natural intacte. Per aquest motiu, la plataforma abandonarà la tasca reivindicativa i es convertirà en un grup de persones que es dedicaran a conservar i a tenir cura de la platja Llarga.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar