loader
menu

CIUTAT

TGN instal·larà 6 nous punts de recàrrega elèctrica per a vehicles

El Circ Ciutat dimarts, 26 de setembre de 2017

Aparcaments Municipals de Tarragona ha aconseguit la subvenció de la Generalitat per al seu projecte d’estacions de recàrrega en el marc del Pla d'Acció per al desplegament d'infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (2016-2019). El pla de l’empresa municipal és instal·lar 4 punts de recàrrega semi ràpida i 2 de ràpida d’accés públic, per al qual ha rebut un ajut total de 100.000 euros.

Mapa de Tarragona amb els diferents punts de recàrrega previstos. Fotos: Ajuntament de TGN

A l'esquerra, el president de l'empresa d'Aparcaments, Josep Acero, i al seu costat, el gerent, Sergi Arts. Fotos: Ajuntament de TGN

A la convocatòria de la Generalitat es van presentar més de 128 propostes per als ajuts atorgats al projecte d’estacions semi ràpides i va haver més de 50 aspirants a la subvenció per estacions ràpides.

Les 2 estacions d'accés públic de recàrrega ràpida previstes per Aparcaments seran de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d'autonomia en menys de 30 minuts. Les 4 estacions d'accés públic de recàrrega semi ràpida projectades tindran una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d'autonomia en 1 hora.

Aparcaments té previstos els 2 punts de recàrrega ràpida a la Plaça Imperial Tàrraco i a la Vall de l’Arrabassada, i els 4 punts de recàrrega semi ràpida a l’Avinguda Vidal i Barraquer, a Les Gavarres i dos punts a l’Anella Mediterrània. Actualment, l'empresa municipal d'aparcaments (AMT) disposa de tres estacions de recàrrega a l’aparcament de Saavedra.

Un dels requisits més valorats, a més d’estendre la xarxa de recàrrega, era que els projectes permetin avançar en la simplificació del accés a dites estacions, de manera que els usuaris la puguin utilitzar de la forma més fàcil i còmode possible. Per això, totes les estacions d'accés públic que optessin a un ajut haurien d'incorporar un sistema integrat que es pugui utilitzar amb el telèfon mòbil. Això possibilita que l'usuari pugui accedir a la recàrrega -i pagar-la, si és que cal- de manera instantània sense necessitar cap targeta identificativa.

El president d’Aparcaments, Josep Acero, ha remarcat “que l’entrada en servei de les 6 noves estacions de recàrrega posaran Tarragona al mapa de ciutats amigues dels vehicles elèctrics. A més, l’objectiu a mig termini és que tots els aparcaments municipals disposin de punts de recàrrega. D’altra banda, estem treballant perquè a partir d’ara la flota de vehicles municipals sigui, si tècnicament és aconsellable, elèctrica”.

El projecte d’instal·lació d’aquestes estacions de recàrrega compta amb el suport de la Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean.


Documents

Punts de recàrrega vehicles elèctrics Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar