loader
menu

CIUTAT

Ballesteros: 'No és veritat que sense els Ajuntaments la consulta no seria possible'

El Circ Ciutat dimecres, 27 de setembre de 2017

A diferència d'altres representants polítics de la ciutat, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, no ha fet servir massa les xarxes per opinar sobre la situació actual que es viu a Catalunya. Ara, a només quatre dies per a l'1-O, i un cop passada Santa Tecla i, de pas, tots els crits, xiulets, escridassades i peticions de dimissió per part de la ciutadania, Ballesteros ha penjat al seu perfil de facebook una entrevista cuinada dins de l'Ajuntament, amb el títol de "5 preguntes per a l'alcalde".

Foto: circdetarragona.com

Preguntat per què diria a les persones que demanen votar el proper 1-O, Ballesteros ha insistit que els tarragonins i tarragonines podrien votar perfectament amb els espais propietat del Govern: "La Generalitat té més de 50 locals a tota la ciutat i només amb ells podria fer-se una consulta sense cap problema", explica el batlle, qui remarca, però, "que les consultes sempre han de ser legals i acordats i per això tenen validesa". L'alcalde també assegura que "no és veritat que sense els Ajuntaments la consulta no seria possible".

La veu que hi ha darrere la càmera pregunta a l'alcalde sobre el seu silenci en els darrers dies, i Ballesteros admet que "és veritat que no he fet massa declaracions sobre el que està passant i sobre el país perquè estàvem en festes majors, i val la pena que les visquem amb naturalitat." El batlle socialista deixa clar que "no me n''he amagat mai, jo no sóc independentista, i tampoc antiindependentista, entenc les raons de la gent que defensa la independència, però tot això s'ha fer per un canal d'acord i diàleg, i sobretot de no trencar la convivència pacífica dels homes i dones que formen aquest país i ciutat."

Ballesteros qualifica la situació actual al país com "molt difícil, socialment, políticament i institucionalment", i per a ell, la recepta està clara: "Crec que només amb el diàleg i negociació es poden assolir resultats que siguin positius per a tots i totes. En cap cas serà al 100 per cent del que vol l'un, o al 100 per cent del que vol el contrari, però sempre és bo que hi hagi negociació o acord. Així és com s'ha fet sempre."

Quina és la solució?

Per a l'alcalde de Tarragona, la solució "no pot ser ni la independència unilateral i el trencament del sistema de convivència ni quedar-nos quiets com fins ara com demanen uns. No pot ser ni el que defensa el PP ni el que proposen els que volen unilateralment separar-se del conjunt de l'estat."

La seva proposta es basa en "un millor encaix de Catalunya amb un reconeixement clar de la realitat nacional, amb un marc competencial claríssim que marqui exactament quines són les competències del nostre autogovern i amb un molt millor finançament que sigui suficient perquè els catalans tinguem els serveis eseencials i no essencials i totes les inversions que ens mereixem. I tot això ha de comportar una modificació de la constitució que ha de ser sotmesa, aquesta sí, a referèndum. Els catalans, per tant, podran votar si fem aquest camí."

Què passarà el 2-O?

L'alcalde té clar que l'endemà de l'1-O "el que passarà és que s'haurà visualitzat una disconformitat, una desafecció claríssima de molts ciutadans amb la situació actual. El que hem de fer tots plegats és construir una solució en l'àmbit del diàleg i la negociació, però no en base a que tot continuï igual, no pot quedar igual partir del dia 2 la situació de catalunya dins de l'estat."

Consulta l'enrtevista a la pàgina de facebook de l'alcalde Ballesteros


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar