loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN fa una crida a la creació literària

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 28 de setembre de 2017

Un total de 45 activitats al voltant de la creació literària tindran lloc a Tarragona en el marc de la Tardor Literària, que se celebrarà entre l'octubre i mitjan desembre i que estarà coordinada des de la Casa de les Lletres.

Cartell de la Tardor Literària de TGN de 2017

La filosofia que inspira aquest programa és el d’ajudar totes les entitats i iniciatives de treballen en aquest sector. Fruit d’això és un programa que consta de 45 activitats, que han organitzat un total de 22 entitats, a més de moltes altres que hi han col·laborat.

Com a novetat destacable, es presenta un nou cicle, Veu de poeta, també coorganitzat per l’Escola de Lletres i la Casa de les Lletres, que cada temporada dedicarem a un autor diferent. Comencem enguany amb Marcel Pey, segurament el poeta tarragoní de més llarga trajectòria.

Com en ocasions anteriors (la Tardor Literària se celebra des de l'any 2002), un dels apartats destacats del programa és el de les celebracions. Enguany continuen les dedicades als poetes mossèn Ramon Muntanyola i al llibreter Joan Antònio i Guàrdias. Però també destaca una celebració molt específica, la dedicada als 40 anys de la cloenda del Congrés de Cultura Catalana a la nostra ciutat, que tindrà lloc el proper 4 d’octubre, a les 19 h, a la Biblioteca del Seminari, tot recordant que, fa 40 anys, a Tarragona va tenir lloc la cloenda i conclusions en l’àmbit religiós del citat Congrés.

El cicle dedicat a les lectures dramatitzades, anomenat Zona Drama, organitzat conjuntament per la Casa de les Lletres i l’Escola de les lletres, enguany atansarà l’obra de l’autor tarragoní Josep A. Baixeras, de la mà del director Marc Chornet.

El cicle dedicat a la promoció del Premi Pin i Soler de novel·la, organitzat per la Casa de les Lletres i la Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració de l’APELLC i l’Escola de Lletres, enguany es dedicarà, a més de la darrera obra premiada, a la que va obtenir el guardó l’any 2002, Roger de Flor, el Lleó de Constantinoble, de Francesc Puigpelat.

El programa, en línies generals, és de continuïtat. Hi ha presentacions de llibres, recitals poètics, rutes literàries, premis literaris, jornades, exposicions, tallers, clubs de lectura, conferències, etc.

Com sempre, les activitats s’inclouen en les tres línies mestres que defineixen el camp d’actuació de la Casa de les Lletres: Donar suport a la creació literaria, fomentar la lectura i preservar el patrimoni literari.


Documents

Programa Tardor Literària 2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar