loader
menu

CIUTAT

Les urnes ja són aquí

El Circ Ciutat divendres, 29 de setembre de 2017

A dos dies per l'1-O, el Govern de la Generalitat ha presentat les urnes que vol fer servir pel referèndum d'autodeterminació. També ha anunciat que instal·larà més de 2.300 col·legis electorals areu del país, dels quals 218 a les comarques del Camp de Tarragona i 99 a les Terres de l'Ebre. En total, més de 5,3 milions de catalans estan cridats a les urnes.

Foto: Gencat.cat

L'executiu català, representat pel vicepresident Junqueras i pels conseller Turull i Romeva, s'ha mostrat convençut que la votació es farà amb normalitat i que en cap cas no caldrà estudiar escenaris alternatius als previstos a la llei del referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya.

Al cap d'uns minuts, la resposta del Govern de l'estat ha estat la mateixa. El referèndum no se celebrarà, tot i que han afegit que en el cas que s'arribés a celebrar, els resultats no tindrien cap validesa. Des del Govern de la Generalitat han insistit també en el seu missatge i han fet una crida als catalans perquè votin diumenge i omplin les urnes. També han recordat que en el cas que s'intentin tancar col·legis la votació es durà a terme igualment.

"No és il·legal" ni és "un crim", han explicat el vicepresident Junqueras i els consellers Turull i Romeva. En tres llengües: Turull, en català; Romeva en anglès; i Junqueras, en castellà, qui ha aprofitat per assegurar que "ens estimem Espanya". El conseller de la Presidència també ha rebutjat l'actuació "desproporcionada", segons el seu parer, amb què el govern del PP ha atacat els drets de molts ciutadans.

Una de les incògnites que el Govern no ha resolt és, però, qui formarà l'òrgan que certificarà els resultats del referèndum. Suspesa la Sindicatura Electoral, i jugant també les seves cartes, des del Govern català s'han limitat a assegurar que "acreditaran els resultats persones amb credibilitat professional i acadèmica".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar