loader
menu

CIUTAT

Tarragona també pateix la repressió

El Circ Ciutat diumenge, 01 d'octubre de 2017

Un poble que vol votar, i al davant, un estat que colpeja, reprimeix i fa valer la força a través de la policia. Contra la democràcia d'uns; violència i autoritarisme d'uns altres. Contra les urnes i les paperetes; porres i càrregues policials. És la trista pel·lícula del referèndum de l'1-O.

Foto: Guillem Roqué

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: Oriol Romeu

Foto: Oriol Romeu

Les primeres notícies de la repressió policial arribaven des de Barcelona, i Tarragona, com a capital, també l'ha patit. La primera visita dels antiavalots ha estat als col·legis de Campclar i de Torreforta, quan passaven pocs minuts de les 9 del matí, i quan en alguns centres de la ciutat ja s'havia començat a votar després de quatre hores de llarga i tensa espera.

Els col·legis no s'havien tancat ni precintat, però el pitjor estava per arribar. En pocs minuts, de la il·lusió a la ràbia, i ja tothom pendent del moment en que es presentaria la Policia Nacional a requisar urnes; totes ja amb paperetes a dins. Les prop de 30 furgonetes que composen el seguici de la Policia Nacional s'han dirigit després cap a l'IES Comte de Rius, a Sant Pere i Sant Pau, i poc després a Sant Salvador, on han estat acomiadades amb crits d'"Esta democracia es una basura".

Vistos els esdeveniments, la resta de l'1O es preveu igual a la ciutat: gent que ja ha votat, d'altra que espera per fer-ho, tant a dins com a fora, i en l'horitzó, la càrrega i la repressió policial; sempre intimidatòria i en moltes ocasions violenta. Els tarragonins defensors del referèndum, però, es mantenen als carrers i votaran mentre puguin i allí on puguin.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar