loader
menu

CIUTAT

Violència o democràcia?

Mar Cirera Ciutat diumenge, 01 d'octubre de 2017

Dia tràgic, dramàtic, vergonyós a Tarragona i també arreu del país. Em pregunto com explicarem el dia d’avui a les generacions futures.

Foto: cedida

De debò que no hem après res de la nostra història?
De debò, algú pot defensar la violència en nom de la democràcia?

De debò que els senyors dels PP justifiquen el que els ciutadans de Tarragona hem viscut com una actuació proporcionada per garantir l’estat de dret?

De debò que els agents antidisturbis de la Policia Nacional són els encarregats de crear disturbis?
De debò ens han de tractar com a autèntics terroristes per fer cues davant dels col·legis electorals?
De debò que algú es pensa que tot això no és una autèntica vergonya?


El que hauria de ser una crònica d’una jornada electoral per parlar de la festa de la democràcia, sondejos electorals i recompte de vots s’ha convertit en el recompte del nombre de col·legis intervinguts, urnes requisades i el que encara és molt, molt pitjor, en el recompte de ferits.

Arribarà l’hora d’assumir responsabilitats i els que s’han mantingut en el silenci i s’han emparat en la legalitat alguna cosa hauran de dir, perquè ni es pot callar sempre ni es pot utilitzar la violència per defensar la legalitat. Arribarà l’hora de revisar pactes de govern, als pobles, a les ciutats i potser també a l’estat espayol.
Ha arribat l’hora que l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros surti per la porta principal de l’Ajuntament.

Tots aquells que sempre ens hem definit com a demòcrates tenim una cosa molt clara, la definició del que és i el que significa la democràcia. La violència és una altra cosa. Espero que en aquest punt hi estiguem d'acord. De debò.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar