loader
menu

CIUTAT

La repressió policial de l'1-O fa trontollar el pacte tripartit a TGN

El Circ Ciutat dilluns, 02 d'octubre de 2017

Haver girat l'esquena al referèndum i tenir al Partit Popular com a colega de govern li està sortint molt car a l'alcalde Ballesteros, fins a l'extrem que el seu altre soci, el regidor de l'antiga Unió Democràtica (actualment Units per Avançar) Josep Maria Prats podria trencar el pacte tripartit signat el febrer de l'any passat. Això desfaria la majoria absoluta que formen actualment el PSC, PP i Units per Avançar a l'Ajuntament de Tarragona.

"Quan la violència també s'exerceix contra les tarragonines i tarragonins, això afecta el compromís del pacte signat el 2 de febrer de 2016. Aquest conseller actuarà en conseqüència davant l'excepcionalitat dels moments que viu el país", ha anunciat el regidor d'Units per Avançar i soci de Ballesteros, Josep Maria Prats.

En un comunicat, Prats explica que "quan la violència també s'exerceix contra les tarragonines i tarragonins, això afecta el compromís del pacte signat el 2 de febrer de 2016. Aquest conseller actuarà en conseqüència davant l'excepcionalitat dels moments que viu el país."

D'esquerra a dreta, Alejandro Fernández (PP), l'alcalde Ballesteros (PSC) i el regidor Josep Maria Prats. Foto: circdetarragona.com

Prats, actualment regidor de Cultura i peça clau en l'equip de govern tarragoní, considera que "les càrregues policials i el menyspreu a la democràcia han estat la pitjor resposta que es podia donar al diàleg", i que "les escenes que es van viure ahir, menyspreables i vergonyoses, atempten contra la dignitat de la persona".

El comunicat de Prats ha arribat quan a la plaça de la Font s'hi celebrava una aturada de 15 minuts com les que s'han fet arreu del país per condemnar la brutal repressió dels cossos policials de l'Estat. El grup municipal socialista tarragoní hi ha estat present, però no l'alcalde Ballesteros, a Barcelona en una executiva de partit, ni tampoc la portaveu i regidora de Seguretat Ciutadana, Begoña Floría. El regidor socialista amb més pes ha estat el Segon Tinent d'Alcalde, Pau Pérez; acompanyat per les regidores Ana Santos i Elvira Ferrando, i pel regidor Milà. Els companys de Ballesteros han pogut comprovar, in situ, les 'mostres' d'escalf de la ciutadania cap al seu alcalde.

Prats, que ha condemnat "l'ús indiscrimat de la violència que es va exercir contra els ciutadans que lliurement havien decidit fer ús de la seva llibertat", casualment no ha participat en l'aturada a la plaça de l'Ajuntament. Tampoc cap dels quatre regidors del Partit Popular, ni cap dels tres de Ciutadans. A nivell municipal, les dues formacions continuen mudes.

Ballesteros, per la seva banda, continua sense comparèixer en públic. Primer un post a facebook, després un comunicat, poc després una nou vídeo cuinat dins de casa i penjat a la xarxa, i avui al matí, a l'emissora municipal, Tarragona Ràdio. Respecte el pacte, l’alcalde ha recordat que els partits que formen part del govern municipal segueixen les seves pròpies dinàmiques perquè no estan segrestats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar