loader
menu

CIUTAT

'Adéu Ballesteros, no compti amb nosaltres'

El Circ Ciutat dimarts, 03 d'octubre de 2017

Més maldecaps per a l'alcalde Ballesteros, i novament per haver girat l'esquena al referèndum i sobretot per haver-se amagat durant l'1O quan els tarragonins i tarragonines estaven sent víctimes de la repressió policial. Ara li acaben de plegar tres membres del Senat tarragoní, l'òrgan consultiu ideat per l'alcalde per debatre sobre temes de ciutat. Es tracta d'Àngel Ódena, Frederic Porta i Joana Zaragoza. En una carta conjunta, els ja ex 'senadors' carreguen amb duresa contra Ballesteros i fins i tot reconeixen que han presentat la renúncia massa tard.

El baríton Àngel Òdena; el periodista i escriptor Frederic Porta i la filòloga Joana Zaragoza abandonen el Senat tarragoní

"Després dels deplorables fets viscuts diumenge a la ciutat i al país, presentem la dimissió, demanant excuses per arribar massa tard. Ho haguéssim hagut de fer molt abans, en coherència amb la preservació de la dignitat i els drets democràtics més bàsics de tots els tarragonins i tarragonines", expliquen els ja ex senadors, molt decebuts amb Ballesteros: "Havíem de ser un òrgan de consulta de l'alcalde escollit pels nostres representants democràtics. Al cap de poques sessions, curt i ras, ens vam adonar que allò era una simple jugada d'imatge sense cap contingut, una embarcada de tòpic polític per fer-se la foto i prou."

El baríton Àngel Òdena, un dels tres membres del Senat de Tarragona que ha decidit abandonar-lo. Foto: cedida

Òdena, Porta i Zaragoza recriminen a l'alcalde que no hagi estat amb la seva ciutat en moments tant extraordinaris com els actuals: "Enlloc d'escoltar la veu del poble, l'alcalde ha preferit alinear-se amb aquells que ens volen negar fins i tot la paraula i els drets democràtics més bàsics, els que perverteixen conceptes i paraules per mantenir els seus beneficis particulars, els que abusen de la violència contra un poble d'actitud exemplar".

Els tres senadors lamenten que "el nostre Ajuntament no tan sols no ens va defensar sinó que primer va callar i desprès va justificar la força repressora" i conclouen la carta de dimissió de manera fulminant: "adéu, Ballesteros, no compti amb nosaltres."

La carta de renúncia

"Anys enrere, vam entrar al Senat per invitació de l'alcalde Ballesteros, ben orgullosos de poder col·laborar amb el que necessités la nostra estimada Tarragona. Gratia et amore, com creiem que havia de ser, per orgull tarragoní i desig de progrés, d'aportar a la millora de tots amb el nostre gra de sorra. Havíem de ser un òrgan de consulta de l'alcalde escollit pels nostres representants democràtics. Al cap de poques sessions, curt i ras, ens vam adonar que allò era una simple jugada d'imatge sense cap contingut, una embarcada de tòpic polític per fer-se la foto i prou. Molt decebuts i sense comentar-ho, vam optar per no tornar-hi, amb discreció. Tampoc no calia fer escarafalls públics, ni expressar quan decebuts estàvem. Dies enrere, després d'anys veure omplint-se el got de la paciència, va arribar la proverbial gota que vessa: Ballesteros deia 'No' al nostre desig de votar en el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre... Enlloc d'escoltar la veu del poble, l'alcalde ha preferit alinear-se amb aquells que ens volen negar fins i tot la paraula i els drets democràtics més bàsics, els que perverteixen conceptes i paraules per mantenir els seus beneficis particulars, els que abusen de la violència contra un poble d'actitud exemplar.

Després dels deplorables fets viscuts diumenge a la ciutat i al país, presentem la dimissió, demanant excuses per arribar massa tard. Ho haguéssim hagut de fer molt abans, en coherència amb la preservació de la dignitat i els drets democràtics més bàsics de tots els tarragonins i tarragonines. El dia 1 d’octubre vam veure com la repressió era l’únic diàleg, com es maltractava gent de totes les edats, com es trepitjaven els drets d’un poble, com s’utilitzava la força bruta contra el pensament i les idees. Però el nostre Ajuntament no tan sols no ens va defensar sinó que primer va callar i desprès va justificar la força repressora.

Podríem entrar a fons i allargar-nos sobre com pateix Tarragona l'actual equip municipal, però ja resulta prou evident per a qualsevol ciutadà amb mínima capacitat d'anàlisi. No ens hi estendrem, doncs. Només presentem públicament la renúncia a aquest estèril escenari de propaganda anomenat Senat i denunciem l'alcaldada d'algú que, creiem, no ens representa com la ciutat mereix, ni es mostra atent al desig democràtic de gran part de Tarraco. No parlem de la nefasta política cultural, amb tancament de teatres i festivals, ni de brutícia, ni de projectes eternitzats, ni de tants i tants altres aspectes que ens esborronen l'ànima i ens resten autoestima de tarragonins i tarragonines.

Vostè i el seu equip estan en el seu dret de fer el que creguin adient, van guanyar unes eleccions legals i legítimes, però nosaltres no volem formar part d’un òrgan consultiu al que ni es consulta ni se l’escolta. Només, adéu, Ballesteros, no compti amb nosaltres."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar