loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La història i la funció del Circ Romà, per fi més intel·ligibles per als visitants

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 15 de maig de 2013

La primera fase del projecte de senyalística localitzativa, explicativa i direccional del Pretori i del Circ Romà ja està operativa. Consta de 2 directoris on es presenta l'espai i la realitat arquitectònica del monument; 15 punts d'informació i 12 senyals direccionals de dimensions 15x15. Totes ajudaran al visitant a entendre l’edifici, quines eren les seves funcions i què ha passat allí durant tota l’evolució històrica de l’edifici.

La senyalística ha estat pensada també per complir un primer servei de recepció i informació (orientació) en l’espai museístic patrimonial. En aquest sentit, amb la senyalització es pretén atendre a les necessitats d’orientació, informació, educació i recreació que els visitants tenen una vegada accedeixen al conjunt del Pretori i Circ romà de Tarragona.

La senyalització presentada compleix la funció d’informació bàsica als visitants sobre l’edifici, la seva funcionalitat, la identificació de les parts que el formen, la identificació dels objectes en exposició que conté i la relació de l’immoble amb l’entorn urbà. Vol assolir un equilibri entre les necessitats d’ordenació i regularització de les visites, i la seva adequació al medi en el que s’emplaça. D’aquesta manera es procura, en la mesura del possible, evitar la proliferació desmesurada de senyals i la prevenció del seu impacte visual sobre el monument. A més vol facilitar la diversitat d’ús dels serveis i instal·lacions i millorar la qualitat de les visites.

Les solucions gràfiques i constructives dels senyals s’han elaborat tenint en compte diversos criteris: senzillesa en els dissenys estructurals; facilitat en els processos de muntatge i manteniment; qualitat en els subministres, instal·lació i manteniment; economia en els costos i els recursos d’instal·lació i manteniment; i la versalitat en l’ús dels elements constructius.


La implantació de la nova senyalística ha pretès, entre altres, facilitar la qualitat de les activitats dels visitants, sensibilitzar a aquests sobre la necessitat de la conservació del patrimoni cultural de l’espai patrimonial i recolzar la integració dels interessos de la població resident. Després del Circ i del Pretori es treballarà en la de l’Amfiteatre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar