loader
menu

CIUTAT

La Diputació condemna la violència policial de l'1O amb l'abstenció del PSC i el vot contrari de C's

El Circ Ciutat divendres, 06 d'octubre de 2017

Tot i l'abstenció del PSC i el vot contrari de Ciutadans (el PP no hi té representació), el Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat una moció per condemnar la brutalitat policial viscuda arreu del país durant el referèndum de l'1O. Ho ha fet amb els vots favorables dels grups de CiU, ERC i la CUP. L'ens supramunicipal, en to solemne, vol "deixar constància que les administracions locals, entre elles la Diputació de Tarragona i els seus càrrecs electes estaran al costat d'allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya".

La Policia Nacional, al barri de Sant Salvador durant l'1-O. Foto: circdetarragona.com

La moció –presentada per CiU i ERC- descriu l'1 d'octubre de 2017 com un dia que "passarà a la història a Catalunya per la vergonya d'un govern de l'Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d'uns ciutadans absolutament indefensos", que van mostrar una "actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent malgrat les amenaces i l'estat de setge i por".

Per això, la Diputació avui "condemna de forma enèrgica i clara tota la violència injustificada generada pel Govern de l'Estat espanyol, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l'únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Aquestes agressions van provocar més de 900 ferits, alguns d'ells ingressats en centres hospitalaris."

L'ens manifesta "tot el nostre afecte i suport a les persones ferides durant les càrregues policials a Catalunya" i exigeix la retirada dels efectius de la Policia i la Guàrdia Civil enviats de manera expressa per impedir l'exercici democràtic de votar en un referèndum. En la moció, la Diputació de TGN també demana que el Govern de l'Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d'aquesta brutal repressió.

La Diputació denuncia "la manipulació dels fets que estan realitzant alguns membres del Govern espanyol davant l'opinió pública, amb la finalitat d'amagar i justificar la brutalitat de les actuacions policials, de les que només ells en són els responsables".

Finalment, demana "la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional perquè els catalans tenim dret a decidir el nostre futur".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar