loader
menu

CIUTAT

El ple de TGN condemna la brutalitat policial de l'1-O

El Circ Ciutat dilluns, 09 d'octubre de 2017

Tot i la tensió viscuda en les darreres setmanes, el primer ple a l'Ajuntament de Tarragona després de l'1-O i el primer amb l'equip de govern en minoria, ha estat més plàcid del que es podia preveure. Això, sí, l'expectació ha estat màxima, ja que la sala de plens ha enregistrat un ple de gom a gom, amb opositors i detractors del referèndum, i que en ocasions han obligat a l'alcalde a cridar l'atenció per tal que el ple es desenvolupés amb normalitat.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Finalment s'han debatut quatre mocions amb el referèndum i les càrregues policials com a rerefons. De les quatre, tres han prosperat: la d'ERC, gràcies en part a l'abstenció del PSC; i les del PdeCat i ICV, a les quals el partit de Ballesteros hi ha votat a favor, tot reiterant un altre cop la seva total condemna a la brutalitat policial i recordant que sí va fer gestions. Casualment, la moció defensada pels socialistes tarragonins s'ha rebutjat. Es demanava que reprovés els governs català i espanyol per les seves actuacions amb motiu de l'1-O, però els arguments socialistes, defensats en aquesta ocasió per la regidora Anna Santos, i no per Begoña Floría, i no han convençut ningú.

Les quatre mocions s'han debatut de manera conjunta i les tesis de cadascun dels partits s'han mantingut en la línia del que han vingut defensant en els darrers dies, i d'aquí no s'han mogut. Qui s'ha mostrat inflexible ha estat el Partit Popular: "Defenderemos la unidad de España hasta que se congele el infierno", ha reivindicat el regidor Josep Acero, lamentant els insults que li havien adreçat. Des de Ciutadans, el seu portaveu, Rubén Viñuales, sí ha lamentat l'actuació policial -"el que es va viure va ser horrorós"-, tot i que s'ha preguntat perquè se segueix culpabilitzant únicament els cossos i forces de seguretat: "Per a mi, la policia mai és un invasor".

Com que la condemna de l'alcalde a la repressió policial ha arribat al final, el bloc independentista (ERC, PdeCat i CUP) li ha anat retreient la seva tebiesa i la seva reacció tardana durant l'1-O mentre els tarragonins estaven sent assetjats per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. ERC ha penjat un cartell on es llegia "La gent de Tarragona no es toca". Fins i tot, des de la CUP s'ha adreçat un missatge a Felip VI, retreient-li el to amenaçador del missatge de la setmana passada.

L'última intervenció ha estat de l'alcalde: "Sabem que no serà fàcil trobar un pont de diàleg, però l'haurem de buscar [...] el poble [...] no ens perdonaria que no ho fessin, i hem fet un acte de coherència amb el principi que volíem deixar claríssim: condemnar i solidaritat".

Consulta un vídeo amb intervencions dels diferents grups municipals a la pàgina de facebook del Circ.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar