loader
menu

CIUTAT

Els fets de l'1-O debiliten el vincle entre la química i la societat civil de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 10 d'octubre de 2017

El vincle entre el sector químic de les comarques de Tarragona i la societat civil es debilita. La raó, els fets ocorreguts el passat 1O, amb la brutal repressió policial arreu del país. Tot i que la pràctica majoria de les 30 empreses que conformen l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) sí van fer l'aturada durant el 3O per condemnar els fets i mostrar-ne el rebuig, a nivell col·lectiu, i com a junta directiva, no hi ha hagut cap pronunciament oficial.

Una imatge d'una reunió del Panell Públic Assessor de l'AEQT l'any 2016.Foto: circdetarragona.com

Això ha provocat malestar i esquerdes dins del grup de persones que fan de nexe entre l'empresa química i l'anomenada societat civil, és a dir, els veïns dels barris i municipis de l’àrea d’influència de la química, i que porta el nom de Panell Públic Assessor. Segons ha pogut saber El Circ, de moment, tres dels setze membres que el conformen ja han comunicat que es donen de baixa. Es tracta d'Eduard Soler García de Oteyza, enginyer agrònom i director de la consultoria Limonium; de Sergi Martín Arbós, Graduat en Piscologia i Màster en comunicació estratègica; i de Joan Fort Fort, Membre dels Mossos d’Esquadra de la Generalitat.

Asseguren que no volen estar en un panell d'una associació que no condemna les agressions físiques. També lamenten que inicialment des de l'AEQT se'ls va dir que sí hi hauria condemna pública dels fets, però qui ho havia de decidir era la junta directiva, formada per 12 empreses, i qui finalment no ha volgut pronunciar-se sobre la repressió de l'1O.

Fonts de l'AEQT han confirmat al Circ la dimissió d'aquests tres membres del Panell Públic Assessor i també han explicat que les raons per les quals no hi ha hagut un pronunciament col·lectiu sobre els fets de l'1O han estat perquè no s'havia arribat al consens dins de la junta directiva, principalment per les diferents sensibilitats respecte la problemàtica que hi conviuen.

Membres de la Junta directiva de l'AEQT

Asfaltos Españoles, S.A.

BASF Española, S.L.

Covestro S.L.

Clariant Producción, S.A.

Cepsa Comercial Petróleo, S.A.U

DOW Chemical Ibérica, S.L

ERCROS, S.A. – Tarragona

Elix Polymers, S.L

LyondellBasell Poliolefines Ibérica S.L.

Messer Ibérica de Gases S.A

Repsol Petróleo, S.A.

Terminales Portuarias, S.L.

Transformadora de Etileno, A.I.E.:


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar