loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament només permet treballar als regidors durant el 12-O

El Circ Ciutat dimecres, 11 d'octubre de 2017

Una acció reivindicativa de la CUP durant la Diada de Santa Tecla ha provocat que l'Ajuntament de Tarragona hagi modificat la política d'accés del personal de la casa a les dependències municipals en dies no hàbils. Per exemple, el 12 d'octubre, Día de la Hispanidad, i festiu arreu de l'estat. Els regidors cupaires volen treballar, però ara hauran de registrar-se i entrar per la Rambla Vella. Als assessors i assessores se'ls ha prohibit l'entrada.

Funcionaris, personal laboral o ventual tenen prohibit l'accés a les dependències municipals. Ho han denunciat els dos regidors de la CUP, qui sí podran treballar, però firmant en un registre d'entrada. Són les noves condicions d'accés del personal de la casa a l'Ajuntament en dies no hàbils laboralment.

Els canvis es fan després que els dos regidors de la CUP, Laia Estrada i Jordi Martí Font, van desplegar una gran pancarta on es podia llegir "A Tarragona votarem". En plena Diada Castellera de Santa Tecla, i a la façana de l'Ajuntament, enmig de les lones dels patrocinadors de la festa.

Fotos: circdetarragona.com

El grup municipal cupaire assegura que el mateix alcalde Ballesteros va ser qui els va dir que aquest canvi és conseqüència de la seva acció el dia de la diada castellera. Des de la CUP asseguren no tenir cap inconvenient en signar un full de registre, i recorden que el dia que van desplegar la pancarta precisament havien proporcionat els seus noms així com els dels seus acompanyants.

Consideren inadmissible que s’hagi prohibit l’entrada del personal eventual (els assessors i assessores dels grups municipals), tal i com indica un correu electrònic que se’ls ha fet arribar des de l’Alcaldia, la imatge del qual trobareu en el document adjunt. La formació anticapitalista assegura que ni en la Junta de Portaveus del passat 4 d’octubre ni en el plenari del dia 9 s’havia fet saber que aquesta autorització només seria per a les conselleres i a la resta de treballadores, “funcionàries, personal eventual o personal laboral”, no se’ls permetria treballar. La formació mostra el seu rebuig a aquesta decisió i fa constar que “en cap cas és fruit d’un acord”.

Els cupaires recorden que a d’altres municipis és el propi govern qui ofereix la possibilitat de treballar amb normalitat a qui no vulgui celebrar aquesta diada, a canvi de fer festa un dia laborable. Asseguren ser conscients que “no poden aspirar a tant”, així que demanen que “almenys deixin treballar el grup municipal”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar