loader
menu

CIUTAT

Homenatge a Companys, xiulets a l'Ajuntament i al PSC

El Circ Ciutat diumenge, 15 d'octubre de 2017

El clima d'incertesa i de tensió que regna arreu del país també s'han fet notar en els actes d'homenatge al President Companys a Tarragona. Tot i que no ha estat un acte multitudinari, sí ha estat molt sentit i emotiu. El compte enrere cap al no se sap què ha fluït en l'atmosfera davant de l'estàtua d'un home que va ser afusellat per haver declarat la República Catalana l'any 1934.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

El filòleg tarragoní Magí Sunyer ha radiografiat breument la figura de Companys: "És mite més enllà de personatge, i sempre anirà vinculat a la democràcia, a la República, al catalanisme i a la igualtat social". En la seva intervenció, també s'ha referit als temps actuals, en referència al càstig que imposarà no només el govern del PP, sinó empès per Ciutadans i també pel PSOE, i en definitiva, el PSC. "Un partit, un altre partit, i per desgràcia, un altre partit". Toc d'alerta al partit que governa la ciutat, i aplaudiments entre el públic.

No s'esperava presència ni de PP ni de Ciutadans, i no hi han anat. En representació socialista hi han aparegut els regidors Francesc Roca i Elvira Ferrando, el diputat Carles Castillo i l'ex regfidor Joan Sanahuja. Són els únics que s'han endut xiulets dels assistents a l'hora de deixar les flors. Quan l'Ajuntament, com a institució, també ha fet l'ofrena, la gent els ha girat l'esquena. De la branca sobiranista del consistori, només hi ha faltat la CUP. Hi era ERC i el PdeCAT. També hi era el regidor Prats, alliberat, i la portaveu d'ICV, Arga Sentís.

Al so de la gralla, L'Estaca, per agafar forces i per acabar, Els Segadors; en un acte en què a més de partits polítics, entre d'altres, també hi han participat l'ANC, Òmnium, l'Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona i alguns sindicats.

Consulta un vídeo sobre l'acte d'homenatge al President Companys al facebook del Circ.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar