4min
Més de 450 nens de col·legis pròxims als seus centres de producció de La Canonja i Barcelona s'acostaran al món de la química, i gràcies a BASF, que se suma a les celebracions del Dia Mundial de l'Alimentació a través de la seva iniciativa educativa Kids 'Lab.
Els experiments, pensats per a nens d'entre 8 i 12 anys, contribueixen a despertar l'interès per la ciència de manera de manera creativa i col·laborativa. El programa "Clever foodies", que desenvoluparan durant la setmana del 16 d'octubre (Dia Mundial de l'Alimentació), gira al voltant d'un tema de rellevància social d'actualitat: com una bona alimentació pot contribuir a un estil de vida saludable.
Aquest grup d'experiments, a més de contribuir a l'objectiu de l'ONU "Educació de qualitat", cobreix altres dos objectius relacionats amb la sostenibilitat: "Fam zero" i "Salut i benestar". El programa incideix en el tema de l'alimentació saludable a través d'experiments amb els estudiants, que són els protagonistes del seu propi aprenentatge; vestits amb ulleres i bates de protecció, detecten i identifiquen vitamines i pigments en fruites i verdures, mesuren volums i aprenen a gestionar pipetes i tubs d'assaig.
El projecte d'educació científica Kids 'Lab va ser creat per BASF el 1997 amb l'objectiu de despertar l'interès per la ciència dels més petits i mostrar-los com la química forma part del nostre dia a dia. Des de llavors, milers de nens en més de 30 països d'arreu del món s'han apropat a la ciència a través de l'Kids 'Lab, aprenent a través del joc i l'experimentació.
Al centre de producció de La Canonja, en què el programa porta 6 anys consolidat, un miler de nens d'educació primària van realitzar el programa durant el curs escolar passat. A aquestes xifres es van sumar més de 300 estudiants de 4t curs d'educació secundària, que van experimentar el Teens 'Lab, programa destinat a alumnes de 12 a 16 anys. L'any 2016 Kids 'Lab va arribar als centres de producció de BASF a l'àrea de Barcelona, i durant la setmana de la ciència més de 200 estudiants es van convertir en científics durant unes hores.