loader
menu

CIUTAT

En marxa un servei d'assessorament a les víctimes d'agressions policials l'1-O al Camp de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 17 d'octubre de 2017

Totes les persones que van resultar ferides, colpejades o vexades per la repressió policial durant l'1O al Camp de Tarragona estaran emparades jurídicament i podran presentar denúncia als jutjats. L'intermediari serà la plataforma Drets.cat, representada pels advocats tarragonins Ramon Setó i Ramon Maria Sans, que han explicat que la seva missió és "ajudar i facilitar els drets de les persones que van resultar lesionades", perquè "els seus drets puguin ser emparats".

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Els advocats han deixat clar que la iniciativa posada en marxa neix al marge del Col·legi d'Advocats de Tarragona i que suposa una continuïtat de les diferents accions endegades arreu del país per tal d'ajudar a les víctimes de la repressió policial viscuda l'1O a diferents pobles i ciutats catalanes. Sans ha lamentat que "vam assessora molta gent durant l'1O, i malauradament, durant molts dies més". Al Camp de Tarragona hi va haver brutalitat policial en 8 municipis, i quant a col·legis electorals atacats, una vintena. De ferits, actualment, en tenen comptabilitzats 74.

"Si no denunciem, no ha passat", ha explicat el president de la secció local d'ERC a Tarragona, Sergi Albarran; una de les persones que va resultar ferides l'1O a Tarragona, concretament en els disturbis a la Plaça Imperial Tarraco i que ja va denunciar els fets. Albarran ha insistit que l'acció de Drets.cat es duu a terme "perquè quedi constància i per reclamar responsabilitat al govern espanyol".

Què es necessita per denunciar?

Segons han explicat Setó i Sans, el que es necessita per poder fer la denúncia és un informe mèdic de les lesions; un breu redactat de les circumstàncies de les agressions; fotos i/o vídeos que mostrin les agressions i en el cas de robatoris per part de la policia (un altre dels motius pels quals es pot interposar denúncia) cal aportar la factura de l'aparell sostret, ja sigui un mòbil, una tableta o qualsevol altre aparell. L'adreça on s'ha d'enviar tota aquesta informació és: afectats1O.tarragona@gmail.com.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar