loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Error informàtic o afany recaptatori de la Guàrdia Urbana?

Sergi Casado Ciutat dijous, 16 de maig de 2013

Haver de recollir el cotxe al dipòsit municipal mai és agradable. És més, el grau d'ennuig s'eleva a la màxima potència. A part de la multa per infracció d'aparcament, que ara és de 100 euros (50 si s'abona dins d'un termini), s'afegeixen 111 euros que van a parar directament a les arques municipals en un tres i no res. Però si el grau d'enfurismament ja és elevat, quan es detecta que, possiblement, ha estat per un error informàtic en el dispositiu que utilitzen els agents de la Guàrdia Urbana, el cabreig és majúscul.

Una imatge del full de sanció, on es pot llegir clarament la paraula NO al costat d'on hi diu retirada de grua. / circdetarragona.com

Una imatge del xamfrà en el qual la grua va retirar el vehicle al veí Manuel Baena. / circdetarragona.com

Això és que li ha passat recentment a Manuel Baena, un tarragoní a qui la grua municipal li va retirar el vehicle el passat 10 de maig, quan el tenia estacionat en un xamfrà situat entre el carrer Assalt, el carrer Estanislau Figueres i la rambla Vella. Segons explica aquest tarragoní, veí de la rambla Vella, la grua no hauria d'haver-li "robat" el cotxe perquè, tal com es pot veure en la imatge, en l'apartat "retirada de grua" que figura en la multa hi apareix la paraula NO, és a dir, que no era necessari que la grua treiés el cotxe; únicament multa. Baena, però, va adonar-se'n quan, ja al dipòsit, va haver d'entrar al cotxe a buscar la cartera per pagar la multa i va llegir el contingut de la sanció amb deteniment. "No corresponia que vingués la grua", explica indignat.

Abans de fer efectiu el pagament, Baena va trucar a la comissaria de la Guàrdia Urbana, i segons indica, tan sols li van saber dir que "això es deu segurament a un defecte en la PDA de l'agent", però en cap cas, van accedir a iniciar el tràmit perquè no hagués de pagar la taxa de 111 euros. "Quin problema tinc jo si la Guàrdia Urbana no té bons informàtics? em sento impotent perquè això que m'ha passat a mi segurament que també li haurà passat a més gent", insisteix, tot afirmant que "em van robar el cotxe". "Era tan fàcil com agafar el bolígraf i esborrar la paraula no, però segurament va posar la sanció i ni se'n va adonar", matisa Baena.

Aquest veí va penjar la queixa al perfil que té l'alcalde Ballesteros a Facebook, i el màxim representant municipal li va recomanar que presenti un ple de descàrrecs, tot deixant clar que ell no pot retirar cap denúncia perquè cometria prevaricació. En aquest sentit, el Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana i responsable polític de la Guàrdia Urbana, Carles Castillo, també ha instat aquest veí a presentar un recurs "perquè és l'única manera que tenim perquè la denúncia tiri enrere".

Coneixedor de les ordenances municipals

És el segon cop que la grua li pren el cotxe en menys de dos mesos, ja que el passat 22 d'abril també li va passar. En aquella ocasió, recorda que va complir el que estableix l'article 67 de les Ordenances Municipals (les té descarregades al telèfon mòbil), referent a la permanència del conductor en el vehicle durant l’aturada, i que diu que "el conductor del vehicle que efectuï l’aturada no l’abandonarà. Si, excepcionalment, es veiés obligat a fer-ho, haurà de romandre sempre a una distancia prudencial, que li per- meti ser avisat per retirar el vehicle immediatament." Baena recorda que va estacionar el seu cotxe a la rambla Vella, a tan sols tres metres del nou negoci que ha obert en aquest carrer; i sempre mirant de reüll si venia la Urbana, tot i que, segons ell, l'agent va ignorar el coneixement que tenia sobre les ordenances: "Em va dir, textualment, jo no estic per parlar amb ningú i tampoc per avisar, i va ordenar que la grua s'emportés el cotxe".


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar