loader
menu

CIUTAT

El PSC de Tarragona es torna a alinear amb el PSOE

El Circ Ciutat dissabte, 21 d'octubre de 2017

El dia d'avui no només serà recordat per l'anunci del compte enrere per a l'aplicació de l'article 155, sinó també pels partits que s'han aliat per tirar-ho endavant. Ningú dubtava que el PP i encara més Ciudadanos estaven disposats a prémer el botó vermell en el moment que calgués. L'ajut, finalment incondicional del PSOE, i del seu líder, Pedro Sánchez, ha tornat a situar el PSC en un terreny molt fangós i ha obert una mica més la fractura que regna dins del partit.

Foto: PSC

Quan algú vol dir alguna cosa, ara ho fa a les xarxes, però ni Sánchez ni Iceta no ho han fet, almenys per valorar els fets, els quals, per a molts militants resulten escandalosos. Per això les lectures entre els socialistes han estat diverses. Hi ha hagut quatre alcaldes que han condemnat els fets enèrgicament i han demanat obertament al partit que s'oposi frontament a aquesta mesura. El de Tarragona no és cap d'ells. Ho han signat l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, qui també ha dimit del seu càrrec dins de l'executiva del PSOE; i també els alcaldes de Terrassa, Jordi Ballart; el de Granollers, Josep Mayoral; i el de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha optat per expressar-se a les xarxes i sense fer cap menció al 155, ni tampoc posant en qüestió la decisió del PSOE ni condemnant l'atac a les institucions catalanes: "Vam advertir del xoc de trens de conseqüències nefastes. Encara hi ha temps per reconduir-ho si el president @KRLS convoca eleccions". La portaveu socialista i també regidora, Begoña Floría, en la línea de l'alcalde, ha penjat un post en que també demanava eleccions: "Em costa molt pensar que l’única sortida és la que avui s’ha posat damunt la taula. Si us plau @KRLS convoqui eleccions ja!!!

Sabaté diu que calia preguntar a la militància

El diputat tarragoní del PSC Carles Castillo, en un post de resposta a un tuit que deia "155 duro", ha piulat que "el error de una de las partes no justifica otro error del mismo calibre por la otra parte." Per la seva banda, l'ex diputat i ex regidor socialista Xavier Sabaté es preguntava perquè no s'havia preguntat a la militància abans: "Els assumptes d'especial rellevància s'han de sotmetre a referèndum de la militància. El 155 no ho és ?

En clau local, el portaveu d'ERC, Pau Ricomà, ha interpel·lat l'alcalde: "De veritat que no reaccionaràs a la liquidació de l'autogovern de Catalunya?", enllaçant un article que deia que Núria Parlón dimitia de l'executiva del PSOE. Des de la CUP, el regidor Martí ha vingut a dir que els socialistes de Tarragona han perdut la dignitat: "Queda dignitat al PSC, però queda lluny de la Tarragona ballesteril, no és així @pfballesteros i @begofloria ? Lluny..."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar