loader
menu

CIUTAT

Incertesa entre els aspirants a Mossos per la situació política just abans de les oposicions

Eloi Tost Ciutat dimecres, 25 d'octubre de 2017

La incertesa política que viu Catalunya ha generat dubtes entre els estudiants tarragonins que preparen les oposicions per Mossos d’Esquadra. Les proves comencen aquest cap de setmana i se celebraran per primer cop en sis anys. Retallades per la crisi, pressupostos prorrogats i falta de voluntat política han generat aquesta situació d’anormalitat en l’entrada de nous policies.

Foto: gencat

“Hi ha certa preocupació entre els alumnes per si el govern espanyol aplica l’article 155 i les oposicions cauen”, explica Andreu Antolín, director d’Aula Magna. Aquest centre formatiu afirma estar preparant unes 200 persones per als exàmens. Unes proves en les quals hi haurà una gran competència, amb 550 places per uns 10.000 inscrits. Antolín relata que hi ha una “dicotomia” pel què fa a la percepció que tenen els aspirants a policies.

D’una banda “estan en alça” després de la ràpida resolució de la investigació dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, i per la seva no agressivitat amb la ciutadania l’1 d’octubre. Però de l’altra “hi ha por de que es converteixin en una policia de fireta si són intervinguts” per l’executiu central. El director d’Aula Magna reconeix que “els alumnes han preguntat si hi haurà examen i he hagut de fer una mica de psicòleg”.

Nervis

Els estudiants reconeixen la incertesa que han tingut, tot i que apunten que ara ja veuen que la convocatòria per la qual s’han preparat els últims mesos –anys fins i tot en alguns casos- es durà a terme. A escassos dies de l’inici tenen molts nervis, però consideren que són “els normals” en un procés d’aquestes característiques i que “la situació no influeix”, apunta en Jordi, un dels alumnes. “Al principi sí que teníem por de si suspenien les oposicions i fins la setmana passada estàvem molt pendents de tot”, recorda en Marc.

Encara des de fora del cos, detallen que van viure “molt intensament” els atemptats, però que el bon moment de popularitat que viu el cos a dia d’avui no els genera més ganes de ser agents de les que ja tenia. En Jordi fins i tot reflexiona que “és una feina que en aquest sentit té molts alts i baixos; fa un any la situació era molt diferent”.

Un altre dels aspectes que ha generat incertesa és el nombre de places que hi ha disponibles. Un dels professors de l’acadèmia, en Jordi, comenta que “la Generalitat n’ha anunciat 500 i el BOE 50 més, però els de la Generalitat també haurien d’haver-se publicat al BOE i això no ha passat. Serà molt que a l’últim moment l’Estat digui que només hi hagi 50 places”.

De fet aquest aspecte va ser motiu de tensió política al Congrés dels Diputats fa uns mesos. Sigui com sigui el professorat considera que enguany els alumnes estan més preparats que en promocions anteriors, per la qual cosa la dificultat per accedir al cos serà encara més complicada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar