loader
menu

CIUTAT

L'escola pública es manifesta davant les amenaces d'intervenció de l'Estat

Eloi Tost Ciutat dimecres, 25 d'octubre de 2017

“L’escola no es toca” ha estat el sentiment unànime que s’ha expressat aquest dimecres a la tarda a la plaça de la Font. Unes 300 persones s’han concentrat en defensa de l’educació pública a Catalunya arran de les amenaces d’intervenció per part del govern espanyol en aplicació de l’article 155.

L’acte, senzill, ha comptat amb la presència de l’actor Oriol Grau, que ha llegit un manifest signat pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa titulat “No ens toqueu l’educació!”. En la lectura Grau ha posat en relleu com “els últims dies hem vist com diferents figures polítiques públiques han posat en qüestió la labor docent del professorat a Catalunya, acusant d’adoctrinament i fomentar l’odi contra Espanya”. Així, ha recordat discursos de polítics de formacions com Ciutadans o el Partit Popular a la vegada que ha defensat el sistema educatiu a Catalunya, basat en fomentar “l’esperit crític” dels estudiants per tal que “cada estudiant tingui criteri propi per decidir què és millor per a ell i el seu país”. A la vegada ha assegurat que “els mateixos que acusen el professorat d’adoctrinament són els que volen permetre escoles amb segregació de sexes” o “españolizar a los niños catalanes”. El manifest l’han signat entitats com CCOO, USTEC-STEs, SEPC o la FAPAC, entre altres.

Per la seva banda, el portaveu del sindicat de professors USTEC-STEs a Tarragona, Josep Maria Cartanyà, ha apuntat que “el sistema educatiu català ha fet un poble pacífic com s’ha vist a les manifestacions”. També ha manifestat el seu rebuig “ a les fal·làcies que diuen alguns de que hi ha adoctrinament”. “A l’escola hem de formar i parlar de tots els temes obertament; això és una escola dinàmica i no Formación del Espíritu Nacional”, ha reblat Cartanyà. Finalment, s’ha preguntat com aplicarà el govern central la intervenció a l’escola pública: “Posaran un policia a cada aula?”, s’ha qüestionat irònicament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar