loader
menu

CIUTAT

El ple rebutja l'aplicació del 155 però no acorda demanar llibertat per a Sànchez i Cuixart

Eloi Tost Ciutat dijous, 26 d'octubre de 2017

El plenari de Tarragona ha viscut aquest dijous una sessió marcada per la situació política a Catalunya. Poc caràcter local. Les dues qüestions més destacades han estat el rebuig a l’aplicació del 155 i la defensa del sistema d’immersió lingüística a les escoles.

Foto: @tgnajuntament

Pel què fa al primer aspecte s’ha aprovat una moció consensuada per PSC, ERC, PDeCAT, CUP, ICV i Units per Avançar. Ciutadans, PP i la regidora no adscrita Beatriz Pérez hi han votat en contra. El text preveu el rebuig a l’aplicació del 155 i a totes les mesures excepcionals que l’acompanyen. Tot i això, els matisos entre els partidaris de la moció han estat evidents.

En canvi s’ha rebutjat un text presentat pel PSC per demanar eleccions. Un debat que s’ha produït coincidint en el moment en que els rumors que arribaven des del Parlament de Catalunya apuntaven a una convocatòria electoral (que al final no s’ha produït) i que van portar moments surrealistes com la portaveu socialista avalant Puigdemont, ERC parlant-ne malament i el portaveu del PDeCAT, Albert Abelló, declarant-se republicà.

Els socialistes però, han votat en contra d'una moció en favor de l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart presentada per Units per Avançar, ICV, CUP, PDeCAT i ERC, pel fet que se'ls qualificava de "presos polítics".

Finalment, pel què fa a l’educació, ha prosperat una declaració institucional en defensa de l’escola inclusiva i una altra en defensa de l’escola catalana com a eina de cohesió, defensada de manera conjunta per Units per Avançar, ICV, CUP, PDeCAT, ERC i PSC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar