loader
menu

CIUTAT

TGN bonificarà el rebut de l'aigua a famílies amb pocs recursos

El Circ Ciutat dijous, 16 de maig de 2013

L’alcalde de Tarragona i president de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, Juan Vicente Ivorra, han signat un conveni de col·laboració per la creació d’un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. Aquest fons està dotat en 56.000 euros.

Aquest acord, que té vigència fins al 31 de desembre d’enguany, és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram. Els requisits per l’obtenció de l’ajut són:

1. Ser titular o llogater d’un contracte individual de subministrament d’aigua potable per abastament domiciliari de la seva vivenda habitual amb EMATSA.
2. Sols serà d’aplicació en aquells contractes en els que sigui residencia habitual.
3. Haver estat beneficiari de prestacions econòmiques, o ser usuari de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i tenir expedient on s’hagin valorat “necessitats relacionades amb la falta de medis per la cobertura de necessitats bàsiques” en els dos últims anys.
4. La sol·licitud de condonació del deute es podrà efectuar una única vegada durant el període 2013.

Ballesteros ha destacat “la necessitat des de les administracions d’oferir tots els recursos possibles a pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb dificultats”. També ha recordat que “aquest arrelament que tenim amb Tarragona fa que ens sentim implicats i compromesos amb la societat tarragonina. Conscients de les dificultats econòmiques a les que s’enfronten diàriament moltes persones creem un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a aquestes persones en precarietat econòmica”. Així mateix, Ematsa ofereix bonificacions a les famílies nombroses. I afegeix: “Perquè des d’Ematsa entenem que no ens podem quedar al marge de les necessitats dels ciutadans i, per tant, ens sentim obligats a oferir tots els recursos possibles a pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb dificultats”.


A més, la presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Victòria Pelegrín, ha explicat que “té altres ajuts econòmics adreçats a famílies amb escassa capacitat econòmica com les subvencions per pagar l’impost de l’IBI (xifrat en 43.000 euros) o la taxa de la brossa (72.000 euros) o les subvencions per pagar despeses bàsiques de la llar (77.000 euros) o el programa ‘Menja a l’escola’ en el que ‘l’IMSS destina 70.000 euros per becar a nens perquè dinin als centres educatius”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar