loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

Catalunya és independent, arriba la República

El Circ Més enllà de TGN divendres, 27 d'octubre de 2017

Ja hi ha hora i dia per a la història. 27 d'octubre, a les 15.29h, quan el Parlament de Catalunya ha declarat la independència. Sense la intervenció del president Puigdemont, sinó anunciat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després d'una votació secreta per desig de JxSí.

Foto: @assemblea

Amb 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc, i amb l'absència dels diputats de Ciutadans, PSC i Partit Popular, que han decidit abandonar l'hemicicle abans que es procedís a la votació definitiva. Catalunya acabava de proclamar la República.

Gairebé en paral·lel, a Madrid, capital de l'Estat espanyol, la majoria absoluta del PP, en col·laboració amb PSOE i Ciutadans, han donat l'empenta definitiva al Senat perquè es pugui aplicar l'article 155 contra Catalunya per tal de, segons asseguren, de restablir la legalitat. El xoc institucional arriba ja al seu punt més àlgid.

Un Consell de Ministres extraordinari aquesta mateixa tarda s'encarregarà de concretar quines de les mesures anunciades del 155 s'acabaran aplicant contra Catalunya i les seves institucions, i que van des del cessament de tot el Govern català i la intervenció dels mitjans de comunicació públics, entre moltes d'altres conseqüències.

Al Parlament de Catalunya, de moment, no hi oneja cap bandera.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar