loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

El govern espanyol prem el botó del 155

El Circ Més enllà de TGN divendres, 27 d'octubre de 2017

En paral·lel a les celebracions arreu del País davant la proclamació de la República, el govern espanyol ha tornat a exhibir múscul i ha anunciat ja les primeres mesures que adoptarà en aplicació de l'article 155 de la Constitució. El president espanyol, Mariano Rajoy, ha explicat que destituirà el president de la República, Carles Puigdemont, i tot el seu govern. També ha anunciat que dissolia el Parlament de Catalunya i que convocava eleccions el dia 21 de desembre. Al cap d'uns minuts, ha transcendit que la web del BOE, on s'ha de publicar l'aplicació del 155, estava penjat a causa d'un ciber atac d'Anonimous.

Foto: @marianorajoy

L'ofensiva del govern del PP, en col·laboració amb el PSOE i Ciudadanos, ha anat més enllà, ja que també demanat al Tribunal Constitucional que anul·li les resolucions que ha pres avui el parlament. ‘Pretenen imposar per la via dels fets consumats un segrest a la majoria de catalans’, ha afegit.

Rajoy ha explicat que a partir d'ara els ministeris espanyols assumirien les competències de les conselleries de la Generalitat, que elimina les delegacions catalanes a l’exterior –tret de la de Brussel·les– i que suprimiria les oficines del president i del vice-president, el Consell Assessor per a la Transició Nacional i el patronat del Diplocat.

El govern espanyol també s'ha mostrat partidari de destituir els delegats de la Generalitat a Madrid i a Brussel·les, Ferran Mascarell i Amadeu Altafaj, el secretari general del Departament d’Interior, Cèsar Puig, i el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar